23948sdkhjf

Kedel- og PTA-ekspert tog revanche i 2017

Adding Engineering leverer største omsætning nogen sinde.

Ved afslutningen af regnskabsåret 2016 kunne direktør hos Adding, John Sloth, ganske enkelt konkludere at:

- Resultatet for 2016 blev ikke så kønt som det i 2015.

Det skyldes mest store tab på to konkurser hos FlowVision på Fyn og Aalborg Engineering.

I dag kan han så konstatere, at 2017 har været kønt – rigtig kønt endda, på trods af endnu en konkurs hos Weiss i Hadsund.

Bruttoresultatet ender på 17,3 mio. kroner mod 8,8 mio. kr. i 2016, mens resultatet før skat blev på 3,3 mio. kroner mod 1,2 mio. kr. i 2016. John Sloth betegner resultatet som tilfredsstillende.

Det har altså været det største år nogen sinde for Adding, hvis ingeniører rejser land, rige og hele verden rundt for at stille kompetencer og manpower til rådighed for kunderne, der mestendels er at finde i energisektoren og desuden inden for produktionsteknik i industrien.

Nye ansatte & nye opgaver
2017 blev altså året, hvor Adding virkelig fik luft under vingerne, og hvor man også fik en noget større medarbejderskare.

Virksomheden hentede nemlig mange ingeniører fra først det konkursramte Aalborg Engineering og senere hen fra konkursramte Weiss, og rundede efter sommerferien over 20 fuldtidsansatte og måtte derfor udvide kontorerne, så man i dag råder over godt 300 kvadratmeter i det smuktrestaurerede Kulhus i Aalborgs gamle gasværk. 

Det var ikke kun medarbejdere, Adding endte med at overtage fra Aalborg Engineering og Weiss. Virksomheden blev ansvarlige for færdiggørelsen af flere internationale projekter, blandt andet  Tameh-projektet i Polen, flere projekter i Jordan, Tyrkiet og Norge, og blev koblet på Grenaa Varmeværks nye flisfyrede fjernvarmeværk.

På grund af konkursen hos Weiss var færdiggørelsen af Grenå-projektet en overgang på meget usikker grund. Men nu kører det, og der var ”First Fire” på det nye anlæg i januar måned, så Grenå opvarmes nu fra det nye anlæg.

Kedlerne fra Weiss var ved konkursen på plads, så Adding skulle bistå med teknisk projektledelse og ingeniørbistand samt styre anlægsdokumentationen i forbindelse med færdiggørelse og idriftsættelse af værket.

På Tameh-projektet arbejdede i en periode over syv mand på fuld tid på at få projektet tilbage på sporet, og det er lykkedes fuldt ud. Addings personale har udført beregninger og konstruktion af to højttrykskedler, der hver leverer 150 ton damp pr. time ved 91 bar og 541 grader. Anlægget fyres med et mix af tre forskellige typer brændbare gasser. Desuden har Adding stået for materiale- og komponentindkøb inklusive inspektioner og tests, også af styrings- og sikkerhedssystemerne.

- Nogle af de store udfordringer, på de konkursramte projekter, har været genforhandling af leverandør-aftaler. Det kan være meget svært at fastlægge og ikke mindst forstå, hvem der har ejendomsretten til bestilt og leveret udstyr. Forståeligt nok har mange leverandører det tungt med at erkende, at pengene er tabt, og at de ikke har ret til at inddrive dem hos slutkunden, forklarer John Sloth.

Nye satsninger
Indtil 2017 har det mest været opgaver for kunder, der leverer anlæg inden for biomasse, kedel- og forbrændingsteknik samt procesteknik, der har fyldt godt op i ordrebogen, men Adding arbejder også meget med industrianlæg og produktionsteknik og fremover også med bygherrerådgivning.

I 2017 blev Adding ansvarlige for ombygning af et nordjysk varmeværk, hvor bestyrelsen ønskede en kompetent partner, til at sikre hele processen fra mest fordelagtigt anlæg og brændsel, til udbud og gennemførelse af projektet vedr. ny biomassefyret varmecentral.

Siden er forespørgsler på flere lignende opgaver kommet til. 

Direktør søges….
Kort før jul, inden det glimrende 2017 randt ud, valgte Adding at sætte en annonce i avisen. Her averterede man efter en ny CEO.

Der er nemlig ingen af Addings ejere, hverken John Sloth, Søren Højmann Kristensen eller Nils H.H. Nielsen, der brænder efter at bestride den post.

Den nye CEO skal sammen med den øvrige ledelse sikre virksomhedens fremtidige vækst og udvikling, der forventes at fortsætte med samme fart fremover.

I skrivende stund, er der ikke lukket en aftale med en ny CEO.

- Vi håber, det sker i løbet af kort tid, men vi har ikke problemer med at vente på, at den rigtige kandidat, udtaler John Sloth.

2018
En af Addings store udfordringer, efter de to konkurser hos Aalborg Engineering og Weiss, har været, hvilke opgaver der skulle tage over, når de overtagne projekter klingede af.

Det har nu vist sig at Addings medarbejdere fint har kunnet finde opgaver hos andre kunder, og kundebasen er blevet væsentligt udvidet i 2017.

- Der er stor efterspørgsel efter vore dygtige ”Hands-On” projektfolk, der udfører projektledelse, engineering inden for el- og maskin, tegnearbejde og site-assistance. Det har været et vigtigt fokuspunkt for os at gå fra få store kunder til mange mindre kunder, og det er lykkedes rigtig fint. Så vi har høje forventninger for 2018, forklarer John Sloth.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096