23948sdkhjf

Aarhus trodser anbefaling om varmepenge

Da Aarhus Kommune for et års tid siden kunne trække sig som sejrherre, efter en 18 år lang tvist med Skat, skulle et trecifret millionbeløb betales tilbage til forbrugerne.

Men det er ikke helt gået sådan.

Og nu går den politiske ledelse i Aarhus Byråd, kaldet Magistraten, sine helt egne veje.

Det skriver Aarhus Stiftstidende.

For i stedet for at sende de nu 169 millioner kroner tilbage til forbrugerne i form af en sænkning af varmeprisen, som Energitilsynet anbefalede for et år siden, så arbejder Magistraten nu på en helt anden løsning, der i første omgang vil koste næsten en million kroner.

Ved Energitilsynets metode, som anvendes over hele landet, rammer man ikke alle de historiske kunder, altså dem der var kunder tilbage i 2003, da skattesagen startede. Derfor bakker Magistraten nu op om et forslag om, at man begynder at lede efter de kunder.

Det vil som sagt koste en million kroner, muligvis mange flere, og det er ikke engang sikkert, at man kan finde de oplysninger. Ifølge AffaldVarmes oplysninger er det tvivlsomt, at de historiske data overhovedet kan genskabes, da datasættet for 2003 ikke er komplet.

Man har dog fundet et udokumenteret datasæt fra 2003-2006, men det vil kræve analyser, datavask og datasimulering for, at man kan vurdere, om det kan genskabes.

I det hele taget vil det blive en lang og dyr affære. 

Sagen skal i byrådet efter påske, og her skal vurderes hvilken vej, man ønsker at gå. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094