23948sdkhjf

Maabjerg BioEnergy efterlyser entreprenører

Byggeriet af Maabjerg BioEnergy's store anlæg er nu så langt, at der skal findes en leverandør af rørledninger mellem anlægget og Holstebro.
Arbejdet med MaabjergBioEnergy's anlæg, som ser ud til at blive verdens største bioenergianlæg, skrider sikkert frem.

Anlægget ventes at være klar til prøvedrift ved årsskiftet 2011-2012. Samlet set ventes projektet inklusiv rørsystemer for biogas, spildevandsslam, gyllenet og lagre at udgøre en samlet bruttoinvestering på 375 mio. kr.

Anlægget giver besparelse på på 120 millioner
Efter indledende skepsis har borgerne i Struer, hvor Struer Forsyning har en ejerandel på ca. 30% af Maabjerg BioEnergy, taget anlægget til sig. Det samme har direktør for Struer Forsyning, Knud Schousboe. Han ser god økonomi i det store bioenergianlæg for borgerne i Struer:

- Vi har lavet den aftale indbyrdes, at det output, der er fra et sådan anlæg som det her, skal vi have til 90% af den værdi, som det har, så der er en økonomisk fordelagtig aftale, siger Knud Schouboe og fortsætter:

- Anlægget kan ikke levere al den varme, som Struer efterspørger. Dog er der en stor besparelse i udsigt for fjernvarmekunderne. Over 20 år er der en samlet besparelse på omkring 120 mio. kr. til fordeling imellem samtlige fjernvarmeforbrugere i Holstebro-Struer.

Klar med prækvalifikation vedrørende rørledning
Byggeriet af Maabjerg BioEnergy er nået så langt, at der skal gang i arbejdet med de rørledninger, som skal forbinde hovedanlægget med to decentrale omladestationer for gylle og det centrale rensningsanlæg i Holstebro. Derfor søger Maabjerg BioEnergy entreprenører til opgaven, der sammenlagt omfatter ikke færre end 34 km rør.

Der er dels tale om opgaver omkring gylleledninger til forbindelse imellem Bioenergianlægget og to opsamlingsstationer, dels etablering af rørtransport imellem Maabjerg Bioenergianlæg og Holstebro Centralrensningsanlæg, Måbjergværket, Vinderup Kraftvarmeværk, opsamlingsstation for gylle nordøst for Skave samt opsamlingsstation sydøst for Nr. Felding.

Mere information om prækvalifikationen findes på Maabjerg BioEnergy's hjemmeside: www.maabjerg-bioenergy.dk .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078