23948sdkhjf

Topsil vil bygge ny fabrik

Topsil har underskrevet en aftale med Frederikssund Kommune om køb af grund til opførelse af ny fabrik i den kommende cleantech park.
Den nye fabrik erstatter den nuværende fabrik i løbet af 2012 og er et vigtigt skridt til indfrielse af Topsil’s vækststrategi, som fordrer moderniseringer og udvidelse af produktionskapaciteten.

- Fabrikken giver os de bedste forudsætninger for at imødekomme den markedsvækst, vi ser ind i de kommende år. Vi øger nu produktionskapaciteten samtidig med, at vi styrker konkurrenceevnen, blandt andet ved at gentænke flow og investere i mere avanceret teknologi, siger administrerende direktør i Topsil, Keld Lindegaard Andersen.

Produktionsklar til 2012
- Det er en del af vores strategigrundlag kontinuerligt at forbedre Topils’ omkostningsposition gennem effektiviseringer og en højere udnyttelsesgrad af råsilicium. Den ny fabrik er en forudsætning for at sikre loyaliteten blandt vores kunder langt ud i fremtiden samtidig med, at vi tiltrækker nye. Fabrikken bliver en optimeret, skalerbar renrumsfabrik med kortere gennemløbstid og med teknologi som understøtter udvikling af nye produkter til højvækstområderne, siger Keld Lindegaard Andersen.

Etableringsomkostningerne anslås til cirka 205 mio. kr. fra 2010-2012 ud af et samlet investeringsbudget på cirka 290 mio. kr., med det største likviditetstræk i 2011. Investeringerne dækkes af pengestrømme fra driften, committede lånefaciliteter samt en gennemført aktieemission i maj 2010, som genererede et nettoprovenu på 85 mio. kr.

Fabrikken forventes færdigbygget i første halvår 2012, hvorefter en trinvis overflytning af maskiner og andet materiel fra den nuværende produktionsenhed vil pågå resten af året.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094