23948sdkhjf

Så skifter det fynske gasnet ejer

Nature Energy har solgt det for 580 millioner kroner.

Kort før jul besluttede de 8 fynske kommuner at sælge det fynske gasnet til staten.

Den endelige aftale er nu underskrevet af Nature Energy og Energinet, og dermed er handlen en realitet.

Det skriver Nature Energy i en pressemeddelelse.

- Med den endelige underskrift på aftalen om at sælge gasinfrastrukturen til staten gør vi det muligt at høste et effektiviseringspotentiale på 100 mio. kr. i gassektoren. Den effektivisering forventer jeg vil komme de danske gasforbrugere til gode, siger Jens Otto Dalhøj, bestyrelsesformand i Nature Energy.

Sikrer effektiv drift
Et bredt flertal på Christiansborg indgik i juni 2017 en aftale, om at staten skulle købe gasnettet, og samle ejerskabet i ét statsligt selskab.

Gasdistributionsnettet er i dag ejet af tre selskaber – to kommunale selskaber (HMN GasNet og NGF Nature Energy Distribution) og et statsligt selskab. Det statslige selskab blev pr. 1. september 2016 overdraget til Energinet.dk og med underskriften på aftalen mellem Nature Energy og Energinet er det fynske gasnet også på statslige hænder.

- Det vidtforgrenede danske gasnet kan blive en vigtig del af fremtidens grønne energisystem. Det er derfor vigtigt, at vi sikre, at det konstant udvikles så effektivt som muligt. Ved at samle infrastrukturen i et selskab, kan vi sikre, at gasnettet drives endnu mere effektivt end tidligere, siger Jens Otto Dalhøj, bestyrelsesformand i Nature Energy.

Salget af det fynske gasnet bliver gennemført efter en politisk beslutningsproces i de 8 fynske kommuner, der indtil i dag har ejet det fynske gasnet.

Energinet har betalt 580 millioner kroner for den fynske del af gasnettet,

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.177