23948sdkhjf

Største medejer på vej ud af Gudenaacentralen

NRGi, som i dag er Gudenaacentralens største andelsejer, har planer om at sælge sine andele.
Fokus på økonomien betyder, at Gudenaacentralens største andelsejer, energiselskabet NRGi, forsøger at afhænde sine andele.

- Foreløbig har vi, som vi skal ifølge vedtægterne, tilbudt de andre ejere, at de kan gøre brug af deres forkøbsret, siger formanden for Gudenaacentralen, Bent Kornbek, til Mja.dk.

Ejerkredsen i Gudenaacentralen udgøres ud over NRGi af EnergiMidt, der ejer 387 andele, GE-NET, Galten, som sidder med 34 andele, Skanderborg Kommune, som ejer 20 andele og Viborg Kommune, der kun ejer en andel.

Vedtægter begrænser indflydelse
NRGi anskaffede sine 558 andele i Gudenaacentralen i forbindelse med, at energiselskabet overtog forsyningsområdet fra Aarhus Kommune. Det er de andele, som energiselskabet nu har besluttet at afhænde, men hvorvidt der bliver tale om, at NRGi helt forlader ejerkredsen, eller blot sælger en del af sine andele er endnu uafklaret.

På trods af, at NRGi med 558 af i alt 1.000 andele er indehaver af over halvdelen af andele, er selskabets indflydelse begrænset til tre syvendedele grundet en vedtægtsbestemmelse. Derfor kan en løsning for NRGis være at bringe ejerandelen ned på tre syvendedele via salg af 130 andele.

Mens NRGis indflydelse er begrænset, får selskabet stadig udbetalt overskud svarende til hele ejerandelen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11