23948sdkhjf

10 millioner vindmøllekroner til græsrødder og foreninger på Lolland

33 lokale projekter i Lolland Kommune får nu støtte fra vindmøllepuljen ”Den grønne ordning”.

Den grønne ordning, som nu er udløbet, gik ud på, at der i forbindelse med opførelse af vindmøller også afsættes penge til styrkelse af de rekreative og landskabelige værdier i de berørte områder. Særligt de områder, hvor der er blevet tilsluttet vindmøller får støtte, men der blev også penge til projekter udenfor. Det skriver Lolland Kommune i en pressemeddelelse 

I 2017 blev der behandlet projektansøgninger ad to omgange. Første gang i juni, og senere kunne der i oktober måned søges til restpuljen. Det er ansøgningerne fra de to uddelingsrunder, som nu kan se frem til økonomisk håndsrækning. Samlet er der gennem de seneste år uddelt i alt over 21 mio. kr. til projekter i Lolland Kommune.

Formand for Teknisk Udvalg, Gert Mortensen, glæder sig over vindmøllepengene, der nu skal ud og gøre en forskel lokalt.

- Det er rigtig godt at opleve de mange projekter, som vindmøllepuljen har fået for dagens lys. Igennem årene har der været stor interesse for både puljen og for at gøre en forskel lokalt. Derfor er jeg glad for – og det er også helt rimeligt – at vi med ”Den grønne ordning” har kunnet belønne vores lokale græsrødder, som bidrager til, at Lolland forsat kan være førende indenfor grøn energi. Det er win-win, siger Gert Mortensen.

Tilsagnene spænder vidt. Det er fra Richard Winters Hus i Vindeby og Kappel Stubmølle over energirenovering af Søllested Bio og til udvikling af Hestehovedet og nyt lys i Errindlevhallen. Blot for at nævne nogle af de 33 lokale projekter, som støttes.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078