23948sdkhjf

300 energijobs på vej i Odense, Kolding og Middelfart

Målsætningen for projekt Grøn erhvervsvækst er klar: 300 nye jobs skabt på via energirenovering.
Sammen med 12 private partnere vil Odense, Middelfart og Kolding kommuner via projekt Grøn erhvervsvækst skabe vækst i byggebranchen med nye midler.

Potentialet, som gemmer sig i energirenoveringer, kan ifølge Grøn erhvervsvæksts beregninger sikre 180 jobs og skabe en omsætning på 85-120 mio. kr. i Odense. I Kolding vurderes potentialet at være 85 jobs og en omsætning på 56-85 mio. kr., mens der i Middelfart kan skabes 35 jobs og en omsætning på 24-36 mio. kr.

Gennemføres energirenoveringerne, vil det samtidig give en samlet besparelse på 3010 ton CO2.

Husejerne skal skabe væksten
De 12 private samarbejdspartnere bidrager med viden, demonstrationsprojekter og eksperter, som skal sætte skub i det store potentiale for energirenovering. Det store ryk skal dog komme nedefra – fra husejerne.

-Grøn erhvervsvækst vil gennem kampagner, hjemme-hos-møder og lokale projekter informere om mulighederne for energirenovering og inspirere boligejere til at investere i boligen og dermed få energibesparelser. Samtidig har en række lokale håndværkere i Middelfart og Kolding gennemført et uddannelsesmodul, som har opgraderet deres viden om energirenovering, så de nu står klar til at løfte opgaven. Håndværkerne opfordres til at gå sammen i netværk og tilbyde kunderne et koncept, som er fordelagtigt i kompetence, pris og tid, siger projektleder Lotte Lindgaard Andersen fra Grøn erhvervsvækst.

Et gennemsnitligt parcelhus fra 1970erne kan med energirenoveringer opnå energibesparelser på 30-50 procent.

På hjemmesiden www.grønerhvervsvækst.dk findes eksempler på typer af huse, som har gennemført forskellige former for energirenovering. Der findes også en oversigt over lokale håndværkere, der har gennemført Grøn erhvervsvæksts uddannelseskoncept, så de ved, hvor de kan hente tilbud hjem.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096