23948sdkhjf

Forsynings-selskab kæmper med tungmetaller

Jagten på forureningskilden intensiveres.

Siden slutningen af december har Halsnæs Forsyning kunnet konstatere et højt indhold af tungmetaller i spildevandsslammet på Melby Renseanlæg.

Grænseværdierne er overskredet for indhold af tungmetallerne Bly, Cadmium, nikkel, kobber og Zink, samt en mindre forhøjelse af DEHP (Diethylhexylphthalat). Sidstnævnte er en såkaldt plastblødgører, som bruges til at blødgøre hård PVC.

- Det er Forsyningens vurdering, at der ikke er tale om en risiko for borgernes sundhed eller en risiko for miljøet, da slammet opbevares i lukkede tankanlæg. Imidlertid er udledning af tungmetaller altid noget, der bør tages alvorligt, ligesom de overskredne grænseværdier betyder, at udgifterne til håndtering af slammet kan blive op til 3 gange større end normalt, skriver Halsnæs Forsyning i en pressemeddelelse.

Intet resultat endnu
Halsnæs Forsyning ønsker hurtigst muligt at finde kilden til forureningen, men på trods af et intensiveret og udvidet analyseprogram gennemført i januar og februar af både spildevandsslam og tilløbsvandet til Mejlby Renseanlæg, så har man endnu ikke fundet årsagen.

I denne uge intensiveres undersøgelserne yderligere.

Der tages prøver af både hovedpumpestationerne, der pumper til Melby Renseanlæg, og af udvalgte pumpestationer, der ligger i de industriområder, hvor en forurening evt. kunne komme fra. Samtidig tages der kontakt til virksomheder i kloakoplandet til Mejlby Renseanlæg, hvilket vil sige alle områder i det tidligere Frederiksværk Kommune og Ølsted. 

Virksomheder opfordres til at kontrollere om olieudskillere er serviceret og fungerer korrekt, eller om der er andre ændringer i produktionen, der kan være årsag til det forhøjede indhold af ovennævnte stoffer. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094