23948sdkhjf

Behov for 1.000-1.500 ladestationer

De 15.000 elbiler, som ventes at være på de danske veje i 2015, gør det nødvendigt at opstille 1.000 til 2.000 ladestandere i det offentlige rum.
En arbejdsgruppe med repræsentanter for myndigheder, branche og forbrugere har i en ny redegørelse set på behovet for den nødvendige infrastruktur for ladestandere til elbiler.

I ’Redegørelse om rammebetingelser for opstilling af ladestationer til elbiler’ gives et bud på en udrulningsplan, og tre organisatoriske set-up for en realisering beskrives.

Ikke attraktivt for kommercielle selskaber
Prisen for at opstille en almindelig ladestander, der skal bruge 3-6 timer om at oplade en elbil, er i dag mellem 40.000 og 80.000 kr. En hurtig ladestation, der kan oplade bilen på ½ time koster mellem 500.000 og 800.000 kr. at etablere.

Selvom priserne ventes at falde i fremtiden, vurderer arbejdsgruppen ikke, at det vil være attraktivt for kommercielle selskaber at opstille standere i større omfang i det offentlige rum, med mindre rammebetingelserne forbedres.

Arbejdsgruppen foreslår en trinvis udrulning af ladestandere og peger på flere mulige organisatoriske modeller, der vurderes at fremme udbredelsen af ladestandere i det offentlige rum.

Arbejdsgruppen var ledet af Energistyrelsen og består derudover af Klima- og Energiministeriet, Energinet.dk, Dansk Energi, Forbrugerrådet, KL, Energitilsynets sekretariat, Dansk Standard og Udenrigsministeriet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078