23948sdkhjf

Energinet fastholder early warning

Det er fortsat pres på gasmarkedet i vintervejret

Energinet arbejder i disse dage målrettet på fortsat at sikre forsyningen på det danske gasmarked. Det skriver selskabet på sin hjemmeside.

Den sibiriske kulde  har udfordret gasreserverne i Danmark og det øvrige Europa. Samtidig kommer der mindre gas fra Nordsøen end normalt. Det har medført, at der bliver gjort fuld brug af de danske gaslagre.

EU’s forsyningssikkerhedsforordning tildeler markedsaktørerne en betydelig rolle i forhold til at opretholde forsyningssikkerheden. Energinet holder skarpt øje med forsyningssituationen og holder løbende markedet opdateret.

Allerede den 27. februar sendte Energinet den første ”Early warning” meddelelse, som blev opdateret den 1. marts til gasaktørerne i Danmark. Her strammede Energinet blandt andet op på markedsreglerne for at sikre balancen i gassystemet.

Forsyningen til gaskunderne er upåvirket i den nuværende situation.

- Vi har valgt at opretholde ”Early warning” for at signalere til gasmarkedet, at der stadig er en øget sårbarhed i gassystemet, siger områdeleder Jeppe Danø, Energinet, og han understreger, at sigtet med ”Early warning” er, at forsyningen til gaskunderne fortsætter upåvirket.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094