23948sdkhjf

PM Energi lander ny stor ordre

Den nordjyske nødstrømsspecialist skal igen levere en stor løsning til den danske sundhedssektor.

Denne gang er det Nyt Herlev Hospital som opgraderer forsyningssikkerheden. Leverancen omfatter otte generatoranlæg á 2.800 kVA, ventilation, køling, styringer og installationer. Det skriver Brønderslev-virksomheden i en pressemeddelelse.

Hospitalet i Herlev udbygges med 60.000 kvadratmeter frem til 2019, mens nødstrømmen skal leveres i sensommeren 2018. Selvom man efterhånden har mange referencer i sundhedssektoren, understreger direktør Carsten Madsen, at opgaverne er vidt forskellige. Derfor bruges der mange timer på projekteringen af hvert enkelt projekt.

- Der må ikke være løse ender af nogen art. Leverancen til Herlev er ekstremt omfangsrig, da vi også er involveret i en del af det byggetekniske. Blandt andet etableringen af en 52 meter høj fritstående skorsten. Projekteringen er grundstenen for et succesfuldt forløb med flere forskellige faktorer, siger han.

Mange kompetencer i spil
Salgsingeniør Ib Christiansen uddyber, at løsningen skal leveres med komplet udstødningssystem, støjdæmpet ventilation og kølesystem med tørkølere på taget af bygningen, som skal rumme nødstrømsløsningen. Hvert generatoranlæg opbygges med dagtank til brændstoftilførslen, dobbeltvæggede rør og lækageovervågning.

Leveringen er inklusive koblingsanlæg til mellemspændingsnettet med vakuumbrydere og relæbeskyttelse, specialbygget styring og overvågningsanlæg med Scada-system. Ib Christiansen forklarer videre, at anlæggene opbygges med Kohler emissionsoptimerede motorer og Leroy Somer-generatorer.

- Opgaven stiller store krav og bringer mange af vores kompetencer i spil. Det er endnu en stor ordre til levering i 2018, hvor vi også skal være klar med nødstrømmen til DNV-Gødstrup, konstaterer han, og hentyder til det nye supersygehus ved Herning, der kommer til at dække hele det vestlige område af Region Midtjylland fra 2020

Omfanget vokser stadig
I Brønderslev er der naturligvis stor tilfredshed med, at man nok engang er blevet udvalgt som leverandør til et stort hospitalsbyggeri. De mange udvidelser og nybyggerier i sundhedssektoren har givet endnu mere fokus på back-up af forsyningssikkerheden. Samtidig lægges der vægt på, at nødstrømmen kan udbygges i takt med, at behovet opstår. Det er teknisk komplekse løsninger, der efterspørges, da et udfald i forsyningen aldrig må påvirke de livsvigtige funktioner på et hospital.

- Vi har mange års erfaring med de danske sygehuse. Volumen og omfanget af opgaverne vokser stadig. De nye supersygehuse kommer til at behandle et meget stort antal borgere i fremtiden. Det udmønter sig i større krav hele vejen rundt – også når det gælder nødstrømmen. Herlev er absolut ingen undtagelse, slutter direktør Carsten Madsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078