23948sdkhjf

Vindmøllestrid: Kommune politianmeldt to gange på en uge

Det er de omstridte Skifterkær-møller på Tåsinge, der nu kaster politianmeldelser af sig.

Landsforeningen Naboer til kæmpevindmøller har, i forbindelse med sagen om de omstridte Skifterkær-møller på Tåsinge, meldt to medarbejdere i Svendborg Kommune til politiet for overtrædelse af straffeloven.

Det skriver Fyens.dk

Kommunen blev også i sidste uge politianmeldt, men denne gang er det to specifikke personer, der står for skud.

Det drejer sig om afdelingsleder i Byg og BBR, Rasmus Vium Fristed, samt direktør i Miljø, Erhverv og Teknik, Torben Præstegaard Jørgensen.

Landsforeningen Naboer til kæmpevindmøller skriver i anmeldelsen, at man mener, at de to medarbejdere overtrådte straffelovens paragraf 157, da de den 20. december 2017 udstedte en ibrugtagningstilladelse til ejerne af de to vindmøller, selvom kommunen tidligere på dagen havde fået en afgørelse på en klagesag i Miljø- og Fødevareklagenævnet, hvor de to møllers plangrundlag blev kendt ulovligt indtil det der forelå en VVM-redegørelse.

Det er ikke lykkedes Fyens.dk at træffe kommunaldirektør i Svendborg Kommune Erik Bendorf for at få en kommentar til politianmeldelsen.

Men i forbindelse med nabo til vindmøllerne Hans Christian Wulffs politianmeldelse i sidste uge gjorde Erik Bendorf det klart, at han var klar til at stå på mål for kommunens afgørelser over for hvem, der måtte spørge – herunder også politiet.

Paragraf 157 i straffelovens kapitel 16 

- Når nogen, som virker i offentlig tjeneste eller hverv, gør sig skyldig i grov eller oftere gentagen forsømmelse eller skødesløshed i tjenestens eller hvervets udførelse eller i overholdelsen af de pligter, som tjenesten eller hvervet medfører, straffes den pågældende med bøde eller fængsel indtil 4 måneder. Uden for foranstående bestemmelse falder hverv, hvis udførelse hviler på offentlige valg.

Ved overtrædelse af straffelovens paragraf 157 kan man idømmes bøde eller op til fire måneders fængsel. 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219