23948sdkhjf

Linka Energy vinder endnu en djursk ordre

Det er ikke længe siden, at Linka Energy blev valgt som totalentreprenør på Mørke Fjernvarmes nye 4,5 MW halmvarmeværk.

Nu har virksomheden hentet sig endnu en opgave på Djursland.

15 kilometer væk i Ryomgaard har det lokale fjernvarmeværk bestilt et 8MW halmvarmeværk af Linka Energy i totalentreprise.  

Tilbage i 1989 var Linka totalentreprenør på opførelsen af fjernvarmeværkets første biomasseanlæg. Det langvarende samarbejde har ifølge bestyrelsesformand hos Ryomgaard Fjernvarme Jan Helbo haft betydning for valget af Linka som totalentreprenør.

Halmkedel & krananlæg
Det eksisterende biomasseanlæg hos Ryomgaard Fjernvarme har i løbet af årene afbrændt 119.000 ton halm og produceret omkring 430.000 MWh. Om vinteren kører det på sit maksimale på grund af den store tilgang af forbrugere.

Derfor udskiftes det nu med et nyt anlæg.

I den forbindelse skal der opføres ny kedelbygning med plads til den store 8 MW halmkedel. I den eksisterende halmlade, med plads til cirka 14 dages varmeproduktion om vinteren, monteres nyt krananlæg. Indfyring sker med en halmklipper, som kan håndtere halm af dårligere kvalitet og har et langt lavere energiforbrug, end eksempelvis en halmopriver.

Som option kan anlægget forberedes for flis som tilsatsfyring, hvormed det vil være muligt at supplere med flis i tilfælde af mangel på halm.

Den optimerede styring sikrer at anlægget ikke får problemer med at overholde krav til hverken støv, NOx eller CO2-udledning. Da 99 procent af varmen i Ryomgård kommer fra halm er værkets CO2 udledning i forvejen begrænset.

Anlægget forventes allerede i drift i oktober/november 2018 med endelig aflevering i december.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078