23948sdkhjf

Energinet opdaterer early-warning til gasmarkedet

Importen af gas skal øges ellers opdateres til næste kriseniveau: Alert

Tirsdag udsendte Energinet en Early Warning-meddelelse til gasmarkedet.

Da var situationen, at transportkunderne gik i ubalance i Danmark for at eksportere store mængder gas fra Danmark til salg i Centraleuropa, der lige nu oplever stor efterspørgsel og meget høje gaspriser.

I følge Energinet virkede Early warning-meddelelsen og medførte bedre balance på gasmarkedet. Men selv om meddelelsen skabte en bedre balancesituation, er der fortsat behov for stor opmærksomhed og handling fra aktører i gasmarkedet for at sikre lagerbeholdning til opretholdelse af fortsat forsyning.

Derfor opdaterer Energinet sin Early warning-meddelelse.

Lagrene tømmes
Lige nu henter aktørerne så meget gas som muligt op fra de to underjordiske, danske gaslagre og supplerer med import fra Tyskland og Nordsøen. Det betyder, at lagrene tømmes hurtigt.

På grund af det kolde vejr og store gasforbrug er der brug for både import af gas og udtræk fra lagrene for at kunne forsyne de danske og svenske gaskunder.

Fortsætter det store udtræk fra lagrene, bliver de kommercielle aktøres lagerbeholdninger tømt, og det vil så være Energinets nødlagerreserver, som skal opretholde forsyning til markedet.

Derfor sender Energinet nu et nyt signal til markedet: Importen af gas fra det europæiske gasmarked skal øges for at opretholde forsyningen og undgå, at Energinet må erklære Alert eller Emergency, der er de to næste trin i den fælleseuropæiske skala for kriseniveauer.

Forsyningen til gasforbrugere er upåvirket i den nuværende situation. Meddelelsen er alene et signal til aktører på gasmarkedet om at forebygge knaphed på gas.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14