23948sdkhjf

Varmen svigtede i Brønderslev og på Fyn

I går var en kold, kold dag og den blev for nogen endnu koldere end ventet.

Forbrugerne hos Brønderslev Forsyning og Fjernvarme Fyn måtte trække i det uldne undertøj, mens de to selskaber arbejdede på højtryk for få varmen op at køre igen.

En kædereaktion i Brønderslev
I Brønderslev skyldtes varme-svigtet flere sammenfaldende uheld.

- Det skyldes, at en komponent til enhed, der regulerer trykket i fjernvarmesystemet, fejlede kort efter midnat natten til onsdag. Dette udløste efterfølgende en større kædereaktion, skriver Brønderslev Forsyning på Facebook.

Efter fejlen forsøgte fjernvarmesystemets pumper at øge trykket, hvorefter sikkerhedssystemet, der sikrer mod for højt tryk i fjernvarmesystemet blev aktiveret. Dette sikkerhedssystem dræner fjernvarmevand ud af fjernvarmesystemet et stykke tid, hvorefter pumperne automatisk stopper, hvilket betyder, at cirkulationen af fjernvarmevandet rundt i byen ophører, forklarer selskabet.

Forsyningens folk løb stærkt og forbrugerne fik i løbet af onsdagen igen varme i radiatorerne.

På Fyn var den også gal
Sidst onsdag eftermiddag kunne Fjernvarme Fyn så melde om driftsforstyrrelser i flere områder på Fyn. I følge Fyens.dk  gjaldt det områderne Næsby og Korup i Odense, Morud, Søndersø, og Vissenbjerg.

- Der er fuld tryk på systemet på grund af kulden, så vi har en pumpe på en højtryksledning, som har slået fra, siger ledningschef Jesper Nielsen fra Fjernvarme Fyn.

Ved 18-tiden var man i gang med at udskifte pumpen, og ved 20.30 tiden havde alle forbrugere varme igen - undtagen dem i Morud. De ligger sidst på linjen og forbrugerne her måtte derfor vente lidt længere på varmen.

Alle forbrugere har i dag torsdag varme igen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094