23948sdkhjf

Erhvervsorganisation efterlyser finansiering i klimaplan

Adm. direktør for installatørbranchens arbejdsgiver- og erhvervsorganisation, TEKNIQ, giver sin vurdering af SF’s vækstplan og dens målsætninger for fremtidens energiforsyning.
- I TEKNIQ er vi helt enige i vigtigheden af, at vi i Danmark skal satse på at være førende på energiområdet. Men de bebudede energibesparelser og omlægningen af energiproduktionen kommer ikke af sig selv. Det kræver investeringer. Hvis de ambitiøse mål i SF’s plan skal nås, er der derfor behov for at afsætte langt flere midler end dem, der er lagt op til i planen, siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ.

Vil gerne diskutere grøn satsning
Blandt andet efterlyses en konkret finansieringskilde til det ambitiøse delmål om, at ca. 50 procent af det nuværende elforbrug skal komme fra vind i 2020. Det samme gør sig gældende for forslaget om klimafradrag til virksomhederne og yderligere spareforpligtelser hos energiselskaberne.

- SF giver ikke konkrete anvisninger på, hvor pengene skal hentes. Det kan betyde, at regningen i sidste ende skal betales ved højere energiafgifter og øget PSO-bidrag. Hvis vi for alvor vil satse på en grøn, dansk fremtid, skal vi prioritere benhårdt og sørge for at få flest mulige energibesparelser for færrest midler. Det vil vi gerne være med til at diskutere i TEKNIQ, siger Niels Jørgen Hansen og fortsætter:

- Hvis vi vil have mest for pengene, er det helt afgørende, at fremtidens energipolitik går på to ben. Vi skal for det første sørge for at få bragt det samlede energiforbrug ned. Det gør vi gennem energibesparelser i industrien og i bygningsmassen. Investeringer i energibesparelser er langt mere rentable end investeringer i vindenergi. Derfor er der behov for, at vi får udviklet en række redskaber, som er realistiske i forhold til energibesparelser. For det andet skal vi arbejde på at omstille vores energiproduktion til vedvarende energi. Men de lavest hængende frugter er energibesparelserne.

Vækst skal sikres ved at åbne markedet
Niels Jørgen Hansen stiller sig desuden uforstående overfor SF’s hensigt med at udvide energiselskabernes rolle.

- Hvis ønsket er øget vækst og innovation på energiområdet, er der behov for, at vi får mobiliseret så mange virksomheder som muligt. Det vil være en barriere for udviklingen, hvis vi fortsat vælger at lægge broderparten af energispareindsatsen og omlægning til vedvarende energi i hænderne på energiselskaberne. Markedet skal åbnes, og flere skal inddrages i arbejdet, hvis vi skal skabe vækst på området.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156