23948sdkhjf

Fyringer hos Bornholms Energi & Forsyning

20 medarbejdere og ledere mister deres job.

For at sikre en stabil forsyning til en pris, der er til at betale for kunderne, og for at sikre at Bornholm også i fremtiden også har et selvstændigt og lokalt forsyningsselskab, er den påtænkte tilpasning af organisationen nødvendig, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

- Der er flere og tungtvejende grunde til, at vi tager dette skridt. Vi har igennem en periode har haft ubalance i økonomien - især i elnettet - og derudover har vi afsluttet to anlægsopgaver, som begge har været bemandingstunge, fortæller Rasmus Sielemann Christensen, direktør i Bornholms Energi & Forsyning.

Bornholms Energi & Forsyning er i øjeblikket i gang med at afslutte en række fjernvarmeprojekter rundt omkring på øen, og derudover har virksomheden tilendebragt nedgravningen af mere end 2.500 km elkabler.

- Begge opgaver har været omfattende og arbejdskrævende, og nu hvor vi er færdige med dem, har vi behov for færre medarbejdere, siger Rasmus Sielemann Christensen. 

”Påtænkte” afskedigelser
Med udmeldingen om, at man påtænker at opsige 20 medarbejdere, bliver Bornholms Energi & Forsyning omfattet af Loven om kollektiv afskedigelse, da antallet af påtænkte opsigelser overstiger mere end 10 procent af det samlede antal medarbejdere i virksomheden. Det betyder, at en nøje fastlagt og reguleret proces skal gennemføres.

- Helt konkret kommer der til at ske det, at vi etablerer et forhandlingsudvalg med repræsentanter for både ledelsen og medarbejderne. Dette udvalg giver alle parter mulighed for at påvirke vores planer og for at forhandle om eventuelle vilkår for opsigelserne, forklarer Rasmus Sielemann Christensen.

Ifølge direktøren vil forhandlingerne og samtalerne foregå henover de kommende dage - og først herefter vil man kunne sige, hvem der konkret berøres af de påtænkte afskedigelser, og hvornår fratrædelserne effektueres.

- I vores plan er der tale om 20 medarbejdere, hvor især medarbejderne i Entreprise-afdelingen bliver berørt, da vi påtænker at lukke denne afdeling helt ned som følge af, at vi ikke har flere store anlægsprojekter foran os, siger Rasmus Sielemann Christensen.

Medarbejderne blev orienteret om situationen mandag kl. 13.00.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079