23948sdkhjf

Boligejere vil investere i energiforbedringer

De seneste fem år har seks ud af ti boligejere med oliefyr investeret i energiforbedrende tiltag i huset.
Danske boligejere har tidligere brugt penge på isolering, nyt tag, døre og vinduer, og det vil de efter alt at dømme også gøre i fremtiden.

Det viser en undersøgelse foretaget for Dansk Energi af Epinion blandt 1.000 boligejere med oliefyr.

- Undersøgelsen viser med al tydelighed, at energiforbedringer er in og køkken og badeværelser er yt, når boligen skal renoveres. Danske boligejere er simpelthen mere optaget af, at spare energi, og det skal ses i sammenhæng med, at en del boligejerne er blevet mere bevidste om energiforbruget i deres boliger, siger chefkonsulent Richard Schalburg, Dansk Energi.

Samme tendens ventes fremover
I fremtiden står energiforbedringer, så som udskiftning af vinduer, isolering af boligen og især investeringen i nye varmekilder, også højt på boligejernes prioriteringsliste.

Undersøgelsen viser, at over halvdelen af de adspurgte ville vælge at investere i energiforbedrende tiltag, og andelen af dem der vil investere i køkken og bad falder yderligere.

Chefkonsulent ved Dansk Energi, Richard Schalburg, vurderer, at stigende energipriser spiller ind, når boligejerne tænker mere på energirigtige varmekilder frem for hårde hvidevarer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141