23948sdkhjf

Holstebro-virksomheder vil spare millioner på vedvarende energi

Klimaklyngen ClimateCircle forslår i en ny energiplan en tredobling af vindmøller, øget produktion af biomasse og brug af jordvarme.
I Holstebro Kommune kan der opnås en årlig selskabsøkonomisk besparelse på 26 mio. kr. ved at investere i vedvarende energi. Samtidig kan CO2-udledningen reduceres med 50 pct. frem til 2025.

Der er visionen i klimaklyngen, ClimateCirle’s, energiplan, som er baseret på data indsamlet af Ea Energianalyse.

- Den strategiske energiplan er et pejlemærke for, hvordan vi i vores kommune kan komme videre med investeringer i produktion af vedvarende energi og reducere udledningen af CO2. Planen skal bruges som inspiration til, at vi alle trækker i samme retning for at få energi- og miljøhensyn og økonomisk rentabilitet til at gå op i en højere enhed. Og den er frem for alt et værktøj, som interessenterne inden for energiproduktion kan bruge til at sætte konkrete projekter i gang, siger direktør i ClimateCircle, John Sohn.

Vind, biomasse og jordvarme
Særligt tre elementer er afgørende for planens succes.

- Megawatt-effekten fra vindmøller skal tredobles. Oliefyr skal erstattes af jord- og solvarme, og produktionen af biomasse skal øges. Det er de tre områder, der virkelig batter noget i den sammenhæng. Derudover er der gevinster at hente ved bl.a. energibesparende foranstaltninger og udbygning af fjernvarme, siger John Sohn.

Med vedvarende energi, som udgør 45 procent af energiforbruget i kommunen indtager Holstebro en topplacering blandt kommunerne i Region Midtjylland. Geografisk og teknologisk er kommunen også godt rustet til at indfri energiplanens målsætninger.

- Ingen andre steder i Danmark er der på ét sted samlet så megen viden om vedvarende energiteknologi og så mange fysiske anlæg til produktion af vedvarende energi som i Nupark-området. Det giver os et godt afsæt til at sætte fælles mål og føre visionen i den strategiske energiplan ud i livet, understreger direktør John Sohn.

Climate Circle består af Vestforsyning, nomi, Maabjerg BioEnergy, Dong Energy, Nupark Innovation og Holstebro Kommune.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078