23948sdkhjf

Finansminister Kristian Jensen indvier økologisk biogasanlæg

Finansminister Kristian Jensen indvier fredag den 2. marts 2018 Danmarks største økologiske biogasanlæg, Nature Energy Månsson i Brande.

- Vi er glade for og stolte over, at finansminister Kristian Jensen har sagt ja til at foretage den officielle indvielse af det økologiske biogasanlæg i Brande. Der er fuld fart på den grønne omstilling af gasnettet, og de særlige kompetencer vi har i Danmark til at genanvende samfundets restprodukter til grøn gas rummer et kæmpe eksportpotentiale, siger Ole Hvelplund, adm. direktør i Nature Energy.

Biogasanlægget i Brande er særligt, da anlægget producerer biogas af økologiske restprodukter. Når anlægget er fuldt udbygget kommer det til at producere biogas til opvarmning af op mod 4.000 boliger. Samtidig giver anlægget næringsrig og plantetilgængelig gødning, der er velegnet til økologisk dyrkede marker:

- Jeg har i mange år drømt om at udnytte overskydende organisk biomasse fra vores grøntsags- og ægproduktion til grøn energi. Et økologisk biogasanlæg er den mest oplagte løsning. Biogassen kan nemt sendes ud til gaskunderne via gasnettet, og som restprodukt får vi værdifuld økologisk gødning til vores marker, siger direktør Axel Månsson.

Indvielsen sker som en del af et todages arrangement, hvor der lørdag den 3. marts er åbent hus på biogasanlægget. Her kan man blandt andet få mulighed for at se nærmere på biogasanlægget, deltage i konkurrencer og producere sin egen biogas.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094