23948sdkhjf

Syddansk Energi og Danfoss Fonden skyder millioner i Syddansk Energicenter

Syddansk Energicenter hedder det nye center, som med basen på Syddansk Universitet skal sikre arbejdspladser og ingeniører til fremtiden grønne arbejdspladser.
Donationer fra Syd Energi og Danfoss Fonden på henholdsvis 9,5 mio. kr. og 6,5 mio. kr. har muliggjort etableringen af Syddansk Energicenter. Centeret skal undersøge, hvordan vi i fremtiden producerer energien, og hvordan den bruges mere hensigtsmæssigt. Desuden skal centret være med til at sikre, at flere unge tager de ingeniøruddannelser, som virksomhederne efterspørger til fremtidens grønnere arbejdspladser.

- Vi står overfor en revolution i den måde vi skal styre energien på i fremtiden - netop derfor er vi utrolig glade for, at vi kan virkeliggøre ambitionen om at etablere et energicenter på Syddansk Universitet. Centeret vil kunne understøtte uddannelse af flere energiingeniører og bidrage til at virkeliggøre den fremtid, som bl.a. Klimakommissionen har skitseret for os. Vi har i SE fundet det helt naturligt at bidrage til uddannelsen af flere energiingeniører, da behovet for specialiseret viden inden for styring af energi bliver stadig større, siger adm. direktør for Syd Energi (SE), Niels Duedahl.

Sikre bredt samarbejde
Sønderjylland rummer pt. 26 virksomheder, der arbejder med udvikling af energiteknologi. Syddansk Energicenters formål er gennem forsknings- og udviklingsprojekter at samarbejde bredt med de mange virksomheder for at sætte skub i udviklingen af intelligent styring af energiforbrug.

- Med centeret som ankerplads kan vi invitere alle regionens energivirksomheder til at samarbejde på tværs. Dermed bliver forskningen virkeliggjort. Vi kommer til at skabe resultater, der kan mærkes af borgerne her i regionen, og som samtidig gør os mere konkurrencedygtige på videnstunge energiprodukter globalt set, siger dekan for Det Tekniske Fakultet, Per Michael Johansen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11