23948sdkhjf

Standsningspåbud ophæves: Møllerne snurrer igen på Tåsinge

Skifterkærmøllerne, der er opstillet på det vestlige Tåsinge, har været siden slutningen af januar været underlagt et standsningspåbud, da der var usikkerhed om, hvorvidt havørne og flagermus ville lide overlast på grund af de to møller.

Det skriver Fyens.dk

- Vi har ophævet standsningspåbuddet, siger Rasmus Fristed, der er afdelingsleder i Byg, Plan og Miljø i Svendborg Kommune, og forklarer, at Svendborg Kommune har lavet en konsekvensvurdering på baggrund af nye undersøgelser foretaget af Cowi.

Cowis undersøgelser viser nemlig,  at møllerne hverken vil påvirke havørne eller flagermus i området, hvorfor kommunen har ophævet påbuddet. 

Beslutningen om at ophæve standsningspåbuddet for blev taget onsdag eftermiddag. Allerede onsdag klokken 16.30 gik møllerne i gang igen.

Men sagen er langt fra slut. Svendborg Kommune mangler stadig at lovliggøre forholdene. Derfor skal der udarbejdes nyt kommuneplantillæg, en ny lokalplan og ikke mindst en omfattende miljøundersøgelse, som Miljø-og Fødevareklagenævnet og Planklagenævnet krævede det i deres to afgørelse i december.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125