23948sdkhjf

Slut med at bore efter olie, gas og skifergas

Aktuel ansøgning om at bore efter olie og gas på Lolland-Falster afvises.

Efter mere end 80 år med søgninger og boringer efter olie og gas på land og i de indre farvande i Danmark uden at gøre fund af kommerciel betydning, sætter regeringen nu en historisk milepæl i dansk energi- og klimapolitik.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) lukker nu ned for nye tilladelser til efterforskning og indvinding af olie- og gas på land og i indre farvande.

- For regeringen er det afgørende, at der er lokal og national opbakning til energi- og klimapolitikken, uanset om det gælder olie- og gasefterforskning eller opstillingen af eksempelvis vindmøller. Vi lytter til lokale bekymringer, og vi vil gerne give de lokale borgere så gode muligheder for at blive hørt og få indflydelse som muligt. Ved at lukke ned for olie- og gasefterforskning på land siger vi klart til danskerne, at de ikke længere skal være bekymrede for, at der skal bores efter olie og gas i deres lokalområder. Det gælder især på Lolland-Falster, hvor der jo aktuelt er stor bekymring. De kan nu ånde lettet op,  siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Samtidig afviser energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) den aktuelle ansøgning til tilladelse til olie- og gasefterforskning på Lolland-Falster.

Fokuseret om Nordsøen
Efterforskning efter olie og gas vil fremover være fokuseret i Nordsøen, hvor der stadig er et stort potentiale, som kan understøtte regeringens ambitioner om en grøn omstilling af Danmark.

Regeringen præsenterer i foråret sit energiudspil, der skal bidrage til den grønne omstilling frem mod 2030.

-  I fremtiden vil al efterforskning og boring efter olie og gas i Danmark ske i Nordsøen, hvor der stadig er et markant potentiale, som sikrer staten indtægter til stor gavn for vores velfærd og velstand, og indtægter som er et vigtigt bidrag til regeringens ambitioner om at sætte turbo på Danmarks grønne omstilling, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094