23948sdkhjf

Regeringen: Kraftvarmekrav skal væk

I januar i år leverede Dansk Fjernvarme i alt 13 bidrag til en sammenhængende energipolitik til regeringen som inspiration i forbindelse med de kommende energipolitiske forhandlinger.

I et omfattende svar til Dansk Fjernvarme, giver ministeren for energi, forsyning og klima, Lars Chr. Lilleholt, regeringens officielle svar på hver af de 13 konkrete bidrag.

Det skriver Dansk Fjernvarme på sin hjemmeside.

Opgør med kraftvarmekrav
I svaret, der også er overdraget til Folketingets Energipolitiske Udvalg, fremhæver ministeren, at det er på tide med et opgør med kraftvarmekravet. Lige netop dette krav har stået højt på fjernvarmeselskabernes ønskeseddel over bindinger, de ønsker et opgør med, da det vil give dem langt flere frihedsgrader til at sikre deres forbrugere lavere priser.

I svaret skriver regeringen:

- Det indgår i regeringens forsyningsstrategi, Forsyning for fremtiden, at regeringen foreslår, at kraft-varmekravet og brændselsbindingen til naturgas bliver afskaffet for de ikke-kvoteomfattede sektorer. Det fremgår endvidere, at regeringen vil analysere bindingerne inden for kvotesektoren. Regeringen forventer at komme med et oplæg i forbindelse med energiudspillet.

At regeringen ønsker et opgør med kraftvarmekrav for de ikke-kvoteomfattede selskaber og måske også indenfor kvoten, vækker begejstring hos Dansk Fjernvarme.

- Det vil vi meget gerne kvittere for, for lige netop denne binding er i dag en klods om benet for de mange selskaber, der ønsker at kunne træffe selvstændige beslutninger om grøn omstilling og billigere priser for forbrugerne, siger Kim Mortensen, der er direktør i Dansk Fjernvarme.

Også brændselsbindingen, der i dag tvinger udvalgte fjernvarmeselskaber til at bruge dyr naturgas, skal ifølge regeringen under lup. I sit svar til Dansk Fjernvarme skriver regeringen:

- I forhold til spørgsmålet om brændselsbindingen til naturgas, forventes det ligeledes at indgå i regerings energiudspil.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.133