23948sdkhjf

Smart Grid-satsning skal sikre 100 procent ren strøm

Greenpeace ønsker satsning på det intelligente elnet. Med en stor andel vedvarende energi har Danmark i en enestående mulighed for en stor gevinst ved at gøre sit til foregangsland på området.
Med rapporten ”Battle of the Grids” kommer Greenpeace med deres bud på en omstilling af energiforsyningen i EU mod mere vedvarende energi via intelligent elforbrug.

Budskabet er, at der er flere jobs i at sats på ren energi og teknologien, det forudsætter, end alternativet. En målrettet indsats vil betyde, at EU i 2030 kan have 68 procent vedvarende energi og i 2050 opnå 100 procent.

Rapportens anbefalinger er baseret på et avanceret modelværktøj udarbejdet af Energynautics. Konklusionen er, at en kombination af smart grids, fleksibelt elforbrug, elbiler, varmepumper og et netværk af effektive transmissionsforbindelser kan inkorporeres i udbyggelsen af et intelligent elsystem, der kan indpasse og balancere en stigende mængde el fra flukturerende, vedvarende energikilder.

Kan tage førertrøjen
Greenpeace fremhæver den gunstige situation Danmark står i, idet der i dag er 20 pct. vind i elsystemet.

- Danmark er det land i verden, der har mest vind i elsystemet, og i takt med udbygningen af mere vedvarende energi er vi derfor nødt til at være først på banen med at omstille til et intelligent elsystem. Sætter vi fart på den omstilling ved at demonstrere den i praksis her i Danmark, så har vi en enestående mulighed for at blive et foregangsland med tilhørende store erhvervsmæssige muligheder for at sælge viden og teknologi til udlandet, siger Tarjei Haaland, klimamedarbejder i Greenpeace.

Skal muligheden gribes, understreger Trajei Haaland, er det nødvendigt med politisk handling. Specifikt efterlystes nationale mål for vindudbygningen i 2020.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096