23948sdkhjf

Miniby får mini-varmeværk

Nyt værk skal levere varme til skole, hal og klubhus
Et nyt mini-varmeværk indvies lørdag i Serritslev i Nordjylland. Værket skal levere varme til Vendelbohallen, Nørreådal Friskole og børnehave samt Idrætsforeningen PSI, Serritslev.

Der er tale om et 240 KW biobrændselsanlæg.

- I forbindelse med en forestående udskiftning af Vendelbohallens eksisterende varmekilde, blev der udarbejdet et projekt med etablering af et nyt biobrændselsanlæg, som muliggør levering af varme til de omkringliggende foreninger og institutioner. Den nuværende varmekilde er et ældre gasfyr, som grundet sin alder og stand giver uforholdsmæssigt høje varmeomkostninger til opvarmning af Vendelbohallens faciliteter, fortæller formand for Vendelbohallen Brian Larsen.

- På den baggrund har bestyrelsen for Vendelbohallen udarbejdet et innovationsprojekt, der skal sikre en effektivisering af driften og dermed skabe et
fundament for den fremtidige udvikling af Vendelbohallen til gavn for hele lokalområdet og samtlige brugere af Vendelbohallen og områdets faciliteter.

- Når der kun er 100 meter mellem institutionerne, er det en naturlig ting at gå sammen om et værk, siger Brian Larsen.

Der er planer om at samle flere af byens foreninger på 1.-salen i PSI’s klubhus, så endnu flere får glæde af varmen fra det miljøvenlige varmeværk.
Vendelbohallen står for driften og sælger varme til de andre institutioner. Vendelbohallen regner med at kunne producere varmen noget billigere end i dag.

Det er åbent hus lørdag klokken 11-13, hvor der tændes for anlægget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064