23948sdkhjf

Vattenfall igen, igen: Kystnære havmøller kommer ikke længere ud

Modstanderne af de kystnære havmølleparker Vesterhav Syd og Vesterhav Nord rører endnu engang på sig. Denne gang er det aktører i Søndervig, der arbejder på at få flyttet den kystnære havmøllepark Vesterhav Syd længere væk fra kysten. Faktisk fra de nuværende fire kilometer til 32 kilometer fra kysten.

Det skriver JydskeVestkysten.

Men protesterne er forgæves og købmand Keld Hansen og resten af Søndervig Centerforening og Søndervig Beboerforening kæmper altså forgæves. Møllerne flyttes ikke.

På en forespørgsel om protesterne og mulighederne for at flytte møllerne, skriver Vattenfalls landechef i Danmark Michael Simmelsgaard.

- Vi har noteret os, at Vesterhav Syd debatteres, og at der som tidligere er delte meninger - for og imod - projektet. Udgangspunktet for projektet er energiforliget fra 2012, hvori det blev fastlagt, at der skulle opføres vindmøller ved kysten for at holde omkostningerne lave. Vattenfall bød ind på området Vesterhav Syd, som blev udpeget af staten, og har i den præcise placering af møllerne balanceret mange hensyn. Den overordnede placering blev senest bekræftet af Folketinget med den såkaldte PSO-aftale i 2016, og står således sammen med den præcise placering af møllerne ikke til at ændre.

Kystnære møller betyder altså fire kilometer fra kysten. Og det rokkes der ikke ved.

Det er ikke første gang, at Vattenfalls kystnære havmølleparker forsøges flyttet. I januar 2017 gik politikerne i Ringkøbing-Skjern Kommune samme ærinde. Det lykkedes heller ikke at få møllerne flyttet dengang.

Læs mere her: Vattenfall: Kystnære havmøller kommer ikke længere ud

Kommenter artiklen (4)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11