23948sdkhjf

Fjernvarmeselskaber vil samarbejde sig til større værdi

Lige nu undersøges hvilken effekt en fysisk forbindelse i form af en transmissionsledning vil få for selskaberne.

Øget forsyningssikkerhed og konkurrencedygtige priser til forbrugerne er de vigtigste begrundelser for, at bestyrelserne for de tre forbrugerejede fjernvarmeselskaber, Skive Fjernvarme, Højslev-Nr. Søby Fjernvarme og Stoholm Fjernvarme har underskrevet en hensigtserklæring om at undersøge mulige gevinster ved at etablere et samarbejde om at producere varme.

- Vi kan se perspektiverne i et samarbejde bl.a. fordi nogle af os står over for store investeringer og valg, der nemt rækker 20 år frem i tiden, skriver selskaberne i en fælles pressemeddelelse.

Selskaberne er derfor gået i dialog, for at drøfte og klarlægge om der kan genereres en større værdi og høstes større synergier, hvis der etableres et administrations- og produktionssamarbejde.

Billigeste varmeproduktionspris
De tre selskaber er i øjeblikket ved – i samarbejde med uvildige eksperter – at undersøge de økonomiske konsekvenser ved udnyttelse og styring af den samlede produktionskapacitet med det mål for øje, at man altid opnår den samlet set billigeste varmeproduktionspris.

Samtidig undersøger parterne hvilke samarbejdsmodeller, der kan udgøre de bedste rammer for et fremtidigt samarbejde.

De foreløbige resultater tyder på, at der er økonomiske fordele for alle tre selskaber.

Fysisk forbindelse
Der er altså økonomiske fordele for alle tre selskaber, men det forventes at der også samfundsøkonomisk vil være tale om et overskud, hvilket er afgørende for at få et eventuelt projekt godkendt af myndighederne.

Forudsætningen er nemlig, at der etableres en forbindelse i form af rørledninger mellem de tre uafhængige selskabers fjernvarmenet.

Det vil i så fald ske gennem et fælles transmissionsselskab, som skal etablere og drive en transmissionsledning mellem de tre byer.

Parterne vil ligeledes undersøge om der kan være fordele ved et dybere samarbejde omkring administration og teknisk personale.

Hvad så nu?
Hvis resultaterne af selskabernes undersøgelser falder positivt ud for alle parter, skal der udarbejdes en model for fordelingen af den fælles gevinst ved samarbejdet mellem de tre selskaber.

Herefter udarbejdes et konkret projekt, der skal godkendes af myndighederne.

Når afklaringsarbejdet er afsluttet, vil resultatet blive fremlagt for offentligheden og et eventuelt samarbejde forelagt til godkendelse hos forbrugerne i de tre selskaber.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078