23948sdkhjf

Nord Stream 2 afsøger mulighed for ny linieføring

Skal russisk gaslinie gå syd eller nord om Bornholm?

Udenrigsminister Anders Samuelsen mangler at godkende eller afvise det gigantiske projekt Nord Stream 2, hvor den russiske gasledning skal gå gennem dansk farvand.

Arbejdet med gas-forbindelsen skal begynde i år, og mens selskabet bag Nord Stream 2 venter på dansk afgørelse er man begyndt at undersøge om linieføringen skal og kan gå nord om Bornholm i stedet for som planlagt sønden om.

Det skriver Børsen.

- Nord Stream 2 har som en sikkerhedsforanstaltning besluttet at udforske alternative ruter uden om dansk territorialfarvand. På nuværende tidspunkt udfører Nord Stream 2 undersøgelser i et større område nord for Bornholm for at fastlægge mulige ruter, siger Jens D. Müller, der er talsmand for Nord Stream 2 projektet.

Årsagen til de nye undersøgelser er, at den danske udenrigsminister ikke kan komme med indvendinger, når det er uden for dansk territorialfarvand.

Et enigt Folketing vedtog sidste år, at udenrigsministeren havde mulighed for at inddrage udenrigs-, sikkerheds- og forsvarspolitiske hensyn, når Danmark skal tage stilling til infrastrukturprojekter af denne størrelse og karakter.

Lars Christian Lilleholt har 9. januar i år bedt Anders Samuelsen komme med en vurdering af projektet. Han har dog pt ingen kommentarer til projektet, men fortæller til Børsen, at han håber, at det bliver en løsning i EU-regi, så Danmark ikke skal stå alene med beslutningen om om ledningen må gennem dansk farvand eller ej. 

Nord Stream 2 skal efter den nuværende plan gå gennem Rusland, Finland, Sverige, Danmark og Tyskland og har for ganske nyligt modtaget en af de sidste og afgørende tilladelser i Tyskland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125