23948sdkhjf

Bilbranchen: Elbiler det største vækstområde på bilmarkedet

Bilindustrien har investeret store summer i udvikling af biler, som er helt eller delvist eldrevne. Forventningerne til elbilerne er tilsvarende store, men udbredelsen kan have lange udsigter.
Indenfor de næste to år lancerer Toyota og General Motors hybridbiler, som kombinerer el- og brændstofdrevne motorer, mens Renault og Nissan barsler rene elbiler i den nærmeste fremtid.

Bilindustriens topchefer peger da også på elbiler som den hurtigst voksende del af bilmarkedet de kommende år. Det fremgår ifølge BBC af en global undersøgelse foretaget af KPMG.

- Indtil nu har elbiler været en nicheproduktion, som i sagens natur har været enormt dyr. Men når subsidierne ophører, vil vi kunne sælge elbiler på almindelige konkurrencevilkår, fordi der til den tid bliver tale om masseproduktion, og fordi elbiler er billigere at producere end brændstof-biler, siger kommunikationschef ved Renault i Danmark, Søren Hyltoft, til JylandsPosten.

Mange år før der findes et fornuftigt prisniveau
Forventningerne til elbilmarkedet afspejler sig i de midler, branchen har investeret i den nye teknologi. Renault og Nissan har eksempelvis investeret over 30 mia. kr. i udvikling af elbiler.

Politisk er elbiler også populære, og i flere lande hjælpes de klimavenlige biler på vej med rabatordninger og tilskud. I Danmark er køb af elbiler således fritaget for afgifter frem til 2015, mens der i Frankrig, Irland og Storbritannien er store rabatter på køb.

Sådanne rabatter og lavere afgifter betragtes også som en forudsætning for, at elbilerne kan vinde indpas, mener bilbranchens chefer. Endvidere forventer de, at der går mindst fem år, før elbiler ligger på et fornuftigt prisleje – vel at mærke hvis støtteordninger fastholdes.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094