23948sdkhjf

Vindmølle-millioner til Vestjylland

Lokalområder i Ringkøbing-Skjern Kommune har millioner til gode.
Grøn Ordning under Energinet.dk giver kommuner mulighed for at søge om tilskud til initiativer, som kommer borgerne til gavn, når der opstilles vindmøller i området.

I Ringkøbing-Skjern Kommune er ingen af midlerne endnu benyttet. Det kan dog snart ændre sig.

- Vi regner med at de første to-tre vindmølle-områder om meget kort tid får besked om, at de kan sende ansøgninger, siger Henrik Hauge, projektadministrator i Ringkøbing-Skjern Kommune til Dagbladet Ringkøbing/Skjern.

Områder, hvor der allerede er tanker om, hvilke projekter støttekronerne skal anvendes til, vil blive foretrukket, da det vil speede ansøgningsprocessen op. Inden ansøgninger sendes til Grøn Ordning skal vindmøllerne først nettilsluttes

Otte områder har næsten 9 millioner til gode
8,7 mio. kr. Så meget er øremærket lokalsamfund i Ringkøbing-Skjern Kommune i Grøn Ordning.

I kommunen er der tale om otte områder, hvor der er støtteberettigede mølleprojekter. Tim har eksempelvis 950.400 kr. stående på støttekontoen og Bindesbøl 2.112.000 kr.

Projekterne, som der søges støtte til, skal være med til at styrke områdets rekreative eller landskabelige værdi eller gå til kulturel og informativ aktivitet, som fremmer forståelse for og accept af vedvarende energi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172