23948sdkhjf

Danskudviklet kompressor effektiviserer brintbiler

I samarbejde med en global bilproducent og en canadisk brændselscellefabrikant arbejder danske Rotrex på at få de store bilproducenters opmærksomhed.
Rotrex, som udvikler innovative løsninger til transportteknologier, har med hjælp fra COWI sikret støtte på tre mio. kr. fra Fornyelsesfonden.

- Der fokuseres internationalt meget på brintbiler, og næsten alle de store bilproducenter har et brintprogram. Senest har en EU-rapport spået, at brintbiler får en vigtig placering i det fremtidige transportsystem. Det skyldes bl.a., at brintbiler har den store fordel, at de ikke forurener, når brinten er produceret på vedvarende energi, siger projektleder i COWI, Kirstine Hjort Lorenzen.

Driftsikker og effektriv
Støttemidlerne muliggør det videre samarbejde med en unavngiven bilproducent samt en canadisk brændselscellefabrikant om udviklingen af en kompressor, som førende bilfabrikker gerne skulle vælger til deres brintbiler.

- Ønskelisten i forbindelse med iltforsyning til brændselsceller er lang og til tider selvmodsigende: Høj effektivitet og ydelse, kompakthed, støjfrihed og realistisk masseproduktionspris er dog alle krav, som vi kan honorere, siger Sales Manager i Rotrex, Niels Ohlsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093