23948sdkhjf

Nu undersøges drikkevandet for mikroplast

Med en ny pålidelig målemetode skal det undersøges, om der er mikroplast i drikkevandet.

Er der mikroplast i dit drikkevand? 

Det skal nu undersøges ved hjælp af en ny pålidelig målemetode, som Miljøstyrelsen har fået udviklet af Aarhus Universitet.

En undersøgelse i efteråret fandt angiveligt mikroplast i drikkevandet. Men her var målemetoden så usikker, at myndighederne ikke kunne konkludere noget ud fra undersøgelsen.

Med den nye metode forventer Miljøstyrelsen at få en troværdig undersøgelse af spørgsmålet.

Første prøver tegner godt
Som en del af metodeudviklingen er der testet tre 50 liters prøver af drikkevand fra forskellige steder i hovedstadsområdet. Prøverne er taget i et lukket system, der skal sikre mod forurening af vandprøven med partikler fra andre kilder som for eksempel luften.

To af de tre prøver indeholdt ingen mikroplast. I den tredje prøve var der én enkelt mikroplastfiber. Det er forsvindende lidt i forhold til de fund, der blev gjort i efteråret. Den tidligere drikkevandsundersøgelse kan altså ikke umiddelbart bekræftes af den nye metode.

Det er dog for tidligt at konkludere noget bredt ud fra de tre pilotprøver. Miljøstyrelsen sætter nu gang i en større undersøgelse, der tester vandet forskellige steder i Danmark. Resultaterne i drikkevandsundersøgelsen ventes klar til sommer.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11