23948sdkhjf

Nu kan man lade elbilen på 8 minutter i Nordhavn

Supercharger har fundet sin plads i EnergyLab Nordhavn

Den 1. februar åbnede en ny el-tankstation til elbiler i P-hus Lüders i Århusgadekvarteret i Nordhavn.

150 kW ladestanderen betyder, at det bliver muligt at oplade sin elbil væsentligt hurtigere end hidtil.

Det skriver By & Havn på sin hjemmeside.

El-tankstationen er opsat i et samarbejde mellem selskabet CleanCharge Solutions ApS og By & Havn, der udvikler Nordhavn og ejer P-hus Lüders, der i forvejen huser Radius Elnets store batteri, der opladet kan forsyne 60 husstande.

8 minutter
Foruden den nye ladestander på 150kW findes der allerede en 50kW, og to 22kW ladestandere i P-hus Lüders. El-tankstationen kan anvendes af forskellige biltyper.

Med 150kW ladestanderen bliver det i fremtiden muligt, at lade til 100 km kørsel på sin el-bil på 8 min, fremfor 1-2 timer, som det tager på en almindelig ladestander.

- Vi er rigtig glade for at være med til at åbne den hurtigste ladestander i Danmark, så beboerne og de besøgende i Nordhavn kan få en hurtig opladning af deres elbiler, siger Claus Bildsøe Astrup, direktør for CleanCharge Solutions ApS.

Foruden selve opladningsfunktionen er el-tankstationen indrettet således, at By & Havn og Clean Charge får adgang til forbrugsdata og kendskab til det behov, der er for elopladning i en ny bydel, som Nordhavn, hvor højklasset kollektiv transport er den bærende del af bydelens infrastruktur.

Via EnergyLab Nordhavn
Samarbejdet mellem By & Havn og CleanCharge er kommet i stand i kraft af partnerskabet EnergyLab Nordhavn. Partnerskabet består af 12 af Danmarks førende offentlige og private aktører inden for bæredygtig energi og bymiljøer i et unikt samarbejde.

EnergyLab Nordhavn bruger Nordhavn som et levende storbylaboratorium og demonstrerer, hvordan man kan samtænke el, varme, energieffektive løsninger og elektrisk transport i et intelligent og optimeret energisystem.

- Nordhavn er fremtidens bæredygtige bydel, og den nye, hurtige el-tankstation ser vi fra By & Havns side som et naturligt tilbud til bydelens bilister. Vores målsætning er i det hele taget, at Nordhavn skal være stedet, hvor fremtidens energirigtige løsninger udvikles, afprøves og implementeres, siger udviklingschef Rikke Faaborg Jarmer, By & Havn.

El-tankstationen er sat i drift 1. februar 2018.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109