23948sdkhjf

EU lemper krav til antallet af ladestandere

I forbindelse med revisionen af EU’s bygningsdirektiv fremsatte EU-Kommissionen i sin energipakke nogle forslag om krav til opstilling af ladestandere på parkeringspladser, herunder et krav om, at enhver erhvervsbygning med 10 parkeringspladser skulle have en ladestander.

Efter forhandlinger mellem Rådet, Kommissionen og Parlamentet er man dog blevet enig om en – for erhvervslivet – mindre krævende aftale.

Det skriver Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

- Det er blevet aftalt, at der i forbindelse med anlæg af nye parkeringspladser med mere end 20 pladser og ved omfattende renovering af eksisterende parkeringspladser skal opstilles mindst én ladestander og etableres tomrør til fremtidig kabellægning på 20 procent af parkeringspladserne.

Aftalen skal nu formelt godkendes af Rådet og Parlamentet og derefter har medlemslandene 20 måneder til at implementere direktivet i den nationale lovgivning.

- Dansk Erhverv har været aktiv på sagen og glæder sig over, at man er nået til en aftale, der er mindre bebyrdende end EU-Kommissionens forslag, da Kommissionens oprindelige forslag ville være meget omkostningstungt og foregribe den teknologiske udvikling, skriver organisationen i meddelelsen.

Fra 2025 skal medlemslandene stille krav om ladestandere på eksisterende parkeringspladser, og det bliver således op til de enkelte medlemslande at fastsætte de konkrete krav.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109