23948sdkhjf

Varmeselskab: Baltic Pipe skærer gennem vores solfangerfelt

Gasledningen fjerner også muligheden for at selskabets produktionsanlæg kan flyttes.

Tommerup By Fjernvarmeforsynings planer om at udvide det eksisterende solvarmeanlæg, vil blive hårdt ramt af den sydlige linjeføring af Baltic Pipe, som Energinet har foreslået.

Det skriver Fyens.dk. 

- Vores cirka 9,5 hektar store matrikel skæres igennem af den sydlige tracé angivet af Baltic Pipeline. Det vil fjerne muligheden for en allerede planlagt udvidelse at eksisterende anlæg og sandsynligvis også fjerne muligheden for, at vi kan flytte vores produktionsanlæg uden for bebygget område, siger formanden for Tommerup Bys Fjernvarmeforsyning, Knud Erik Lynnerup.

Fjernvarmeselskabet havde ellers planlagt at skulle udvide solfangerfeltet i 2022, men med den sydlige linjeføring bliver det ikke muligt, da solfangerne ikke kan etableres oven på gasledningen.

Solfangerne er sikret med spuns, der er banket cirka 2 meter ned i jorden, hvilket vil være umuligt at gøren henover en nedgravet gasledning, forklarer Knud Erik Lynnerup.

Han oplyser, at man har indgivet høringssvar til Mijøstyrelsen.

Hos Energinet oplyser projektleder Sofie Leweson, at man er opmærksom på solfangeranlægget. Hun fortæller endvidere, at man nu kigger nærmere på de indkomne høringssvar for at kunne løse linjeføringen på bedst mulig måde. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126