23948sdkhjf

Varmekrig i Hvalpsund slut

Modstand mod tvangstilslutning til Hvalpsund Kraftvarmeværk er afløst af nye kunder efter indvielse af et nyt flisanlæg.
Udsigten til at blive tvunget til at blive kunde hos Hvalpsund Kraftvarmeværk, hvilket ville være dyrt for de potentielle kunder, der anvendte alternative og billigere varmekilder, skabte gennem længere tid splid i Hvalpsund. Modstanden er nu afløst af nye og helt frivillige tilslutninger til kraftvarmeværket. Årsagen: Indvielsen af et nyt flisanlæg.

- Blandt de, der tilmelder sig nu, er også nogen med alternativ opvarmning. Og vi kan også se på forbruget, at der må være en del, der fyrer meget mindre i brændeovnen til hverdag. De tænder åbenbart kun op for hyggens skyld, siger formand for Hvalpsund Kraftvarmeværk, Peder Holm Pedersen, til Nordjyske.

Stort prisfald sikrer nye kunder
Prisfaldet, som er blevet en realitet efter indvielsen af det nye flisanlæg, betyder, at kW-prisen reduceres drastisk fra 75 øre i timen til 54 øre i timen.

Da der nu ofte er overproduktion på kraftvarmeværket kan regningen nedbringes yderligere.Overskudsvarmen kan bruges til at producere elektricitet, der efterfølgende sælges og modregnes varmeregningen.

- Det har stor betydning for egnen, at vi nu kan tilbyde billig varme. Vi har allerede fået 12-14 nye tilmeldinger. Og vi venter at vi med tiden kan få 200 nye forbrugere med, når nye udstykninger til sin tid er taget i brug, fortæller en glad og stolt formand for værket, Peder Holm Pedersen.

Hvalsund Kraftvarmeværk har i dag 265 medlemmer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093