23948sdkhjf

Energiforlig gavner Maabjerg BioEnergy

Udsigten til højere afregningspris for biogas i et nyt energiforlig kan komme forbrugerne til gode.
Maabjerg Bioenergy, som er færd med at etablere et omfattende bioenergianlæg ved Holstebro, kan ligesom andre biogasanlæg få en indtjeningsforøgelse. Hos biogasanlægget ved Holstebro kan der være tale om hele 15-20 procent mere. Med en forventet indtjening på 50 mio. kr. svarer det til 7-10 mio. kr.

Endnu uafklaret
Direktør hos Vestforsyning, som sammen med Struer Forsyning ejer Maabjerg BioEnergy, Jørgen Udby er forståeligt glade for forøgelsen.

- Det er naturligvis kærkomment med højere priser. Men Maabjerg Bioenergy er et projekt, hvor driften skal hvile i sig selv, og ingen skal tjene penge på det, siger Jørgen Udby til Dagbladet Holstebro/Struer, og fortsætter:

- Det betyder til gengæld, at forbrugerne får lavere priser, og landmændene kan få en højere pris for at levere biomasse til anlægget,« siger Jørgen Udby.

Indtjeningsforøgelsen afhænger dog af, at et kommende energiforlig, som skal forhandles på plads i 2011, får det forventede resultat. Regeringen sigter angiveligt mod at øge betalingen til 1 kr. og 15 øre pr. kWh fra de nuværende 78,1 øre pr. kWh.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079