23948sdkhjf

Nu kan du få fingre i en kvart milliard

Samlet set udbydes 400 millioner kroner til grønne energiteknologier i 2018.

Regeringens støtte til udvikling af grøn teknologi i 2018 åbner nu for ansøgninger.

Første runde af ansøgninger til EUDP-puljen, som støtter udvikling og demonstration af ny energiteknologi løber frem til fredag den 2. marts.

Her udbydes op til 230 mio. kr. til udvikling og demonstration af ny energiteknologi. 

Herudover udbydes to særpuljer:

  • 8 mio. kr. til projekter om energieffektiv transport
  • 9,8 mio. kr. til projekter om miljøvenlig og energieffektiv produktion af olie og gas.

Midlerne udbydes bredt til alle teknologier, der er relevante for den grønne omstilling.

EUDP skal i år uddele 400 mio. kr. Det beløb øges frem til 2020 til mindst 500 mio. kr.

 Årets anden og sidste ansøgningsrunde foregår forventeligt i september.

Sådan kommer du godt i gang med ansøgningen

En ansøgning består af en række bilag, som skal indsendes via ansøgningsportalen. 

Men hvad der skal til for at lave en god ansøgning? Her er et par gode råd til, hvad du skal huske, når du søger støtte.

  • Sæt dig grundigt ind i indkaldelsesmaterialet (ansøgningsskema, budget, tidsplan m.m. og de konkrete kriterier, som din ansøgning bliver bedømt efter).
  • Sæt det rette hold af projektdeltagere. Sørg for, at de relevante faglige kompetencer fra flere led i udviklingskæden er repræsenteret, og at det fornødne engagement er til stede – fra alle involverede projektdeltagere.
  • Sørg for at beskrive ”state of the art” indenfor det område, din ansøgning dækker. Programmerne støtter ikke ideer, der er støttet eller realiseret tidligere. Det nyskabende element og videreførelsen af det eksisterende er derfor vigtigt at få tydeliggjort. Fokusér på, hvad der kommer ud af projektet – hvad man står med i hånden, når det er færdigt.
  • Opret dig på det relevante programs tilmeldingssystem i god tid og undgå tekniske problemer i 11. time. Det er ærgerligt at aflevere den perfekte ansøgning for sent, fordi man ikke kan betjene tilmeldingssystemet.
  • EUDP afholder informationsmøder d. 30. og 31. januar 2018, hvor det er muligt at stille spørgsmål og blive klogere på, hvad en god ansøgning indeholder.

Fakta om EUDP

  • Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) er en offentlig tilskudsordning. Ordningen støtter ny teknologi på energiområdet, som kan bidrage til at indfri Danmarks målsætninger inden for energi og klima.
  • Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) er med til at skabe vækst og arbejdspladser, øge forsyningssikkerheden og gøre Danmark uafhængigt af fossile brændsler.
  • Tidligere evalueringer af EUDP-støttede projekter har vist, at programmet er med til at øge eksporten af dansk energiteknologi og skaber vækst og beskæftigelse i Danmark. Den seneste evaluering af COWI vurderede, at programmet skaber en øget meromsætning på 2,7 kroner for hver støttekrone og en øget eksport på to kroner i de deltagende virksomheder med projekter i demonstrationsfasen.
Læs mere om: EUDP
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093