23948sdkhjf

DTU Kraftvarmeværk kobles på Vestforbrændings net

Vestforbrænding forhandlede sidste efterår med DCG (Danske Commodities), som ejer kraftværket på DTU, om en aftale, der gør det muligt at udveksle varme mellem de to selskaber. 

Aftalen blev underskrevet af begge parter i starten af december 2017.

Behov for spids/reservelast
DCG driver deres eget kraftvarmeværk samt tre gasfyrede kedler på DTU, der tilsammen sikrer varmeforsyningen til DTU. 

- Den primære årsag til at indgå aftalen med DCG er Vestforbrændings udvidelse af fjernvarmeområder i Lyngby-Taarbæk, som medfører, at Vestforbrænding har brug for at supplere sine eksisterende spids- og reservelast-enheder med yderligere effekt i lokalområdet, oplyser Vestforbrædning.

Udvidelserne sker dels som konverteringer fra eksisterende naturgasfyrede varmeinstallationer og dels som forsyning til store byudviklingsområder på det såkaldte tracé ved DTU samt på Dyrehavegårds jorde. 

- Det er en stor fordel for Vestforbrænding at kunne udnytte eksisterende kapacitet hos DCG på DTU frem for at skulle bygge nyt, da det er vanskeligt at finde egnede placeringer til et nyt varmeværk i Lyngby-Taarbæk, skriver selskabet i en mail til Energy Supply.

Første fase
Første fase af projektet omfatter en kobling af Vestforbrændings fjernvarmesystem og DCG´s kraftværk.

Det sker ved, at Vestforbrænding etablerer en varmetransmissionsledning ind på kraftværket, hvor varmen udveksles gennem en veksler og et pumpesystem. Vestforbrænding lejer sig ind på et areal i kraftværket, hvor vekslerstationen bygges.

Der pågår i øjeblikket detailprojektering af rør, pumper og veksler.

- Vi forventer, at etablering og idriftsættelse sker hen over sommeren og i det tidlige efterår, så installationen er klar til varmesæsonen 2018/19, skriver Vestforbrænding.

Mulig anden fase
En mulig anden fase af projektet omfatter etableringen af en el-kedel på 20MW på DGC´s kraftværk. Den endelige beslutningen om etableringen af el-kedlen sker dog først efter godkendelsen af Vestforbrændings varmeplansprojektforslag B2, ligeledes i Lyngby Taarbæk.

Projektforslag B2 er en yderligere udvidelse af Vestforbrænding fjernvarmenet, som igen kræver mere spids- og reservelast.

Fordelen med el-patronen er, at den kan levere CO2-neutral fjernvarme. Driftsfilosofien er, at DCG kan vælge at levere varme til Vestforbrænding enten fra Kraftvarmeværket, som producerer el, når el-prisen er høj, eller varme på el-kedlen, når el-prisen er lav.

Det forventes, at projektforslaget for etape B2 kan godkendes medio 2018, og at el-kedlen så kan etableres i løbet af 2019 og stå klar til varmesæsonen 2019/20.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078