23948sdkhjf

Fjernvarmerekord i koldt 2010

2010 blev 22 procent koldere end 2009. December endte med at blive hele 34,5 procent koldere end året før.
Dansk Fjernvarmes opgørelse over graddage, som er et udtryk for, hvor koldt det har været i forhold til et normaldøgn, viser, at der i 2010 - var der 3490 graddage - var 22 procent flere kolde dage end 2009 - hvor der var 2857 graddage.

Kulden koster. Det bekræfter tal fra Teknologisk Institut, som viser, at den gennemsnitlige oliefyrsejere endte med en ekstraudgift på 5.400 kr. For fjernvarmeforbrugere steg varmeregningen kun med 1.500 kr. ekstra.

På trods af, at fjernvarmeværkerne landet over har noteret sig nye rekorder for varmeleveringen, i takt med, at der blev skruet op for radiatorerne, er der stadig reservekapacitet i systemet. Det betyder, at skulle de traditionelt koldeste måneder januar og februar blive endnu koldere, så vil folk også kunne holde varmen.

Kulden koster
For forbrugerne betød det ekstra varmeforbrug, at varmeregningen blev højere. For et standardhus på 130 kvadratmeter var der tale om en ekstra udgift på ca. 1500 kr., har Dansk Fjernvarme beregnet. Prisen vil dog være forskellig fra værk til værk. Ekstraforbruget var cirka 3 MWh for standardhuset.

- Generelt er fjernvarme den opvarmningsform, hvor en kold vinter påvirker varmeudgiften mindst, siger teknisk konsulent Mogens H. Nielsen fra Dansk Fjernvarme.

Fjernvarmeselskabernes produktions-oversigter viser, at der har været fyret mere op. Eksempelvis kan Rønne Vand og Varme, som forsyner ca. 5.000 husstande, melde om mere end 13 procent højere produktion i 2010. December var også rekordmåned og dagen 26. december slog alle tiders produktionsrekord.

Samme melding kommer fra Trekantområdets Varmeselskab I/S (TVIS), hvor man i december har leveret hele 29 procent mere varme til 55.000 husstande i Fredericia, Vejle, Kolding og Middelfart området.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125