23948sdkhjf

Dansk selskab bag milliardinvesteringer i solenergi

Med en nylig investering på 410 millioner har selskabet kurs mod en børsnotering.

Kort før nytår lukkede det danske soleenergiselskab Nordic Solar Energy en handel på en 24 MW stor portefølje af 26 solparker i Belgien.

Købet udgør en samlet investering på 410 mio. kr., hvilket kommer oven i den eksisterende portefølje på næsten 600 mio. kr.

Med investeringen har Nordic Solar Energy nu sat kursen.

- Det er korrekt, at vi går efter en børsnotering i 2020. Det vil kunne tiltrække andre investorer og vil på den lange bane være en fordel for vores nuværende investorer, men før det kan komme på tale, skal vi være tre gange større. Og lad mig fastslå, at det i sidste ende er aktionærerne, der bestemmer, om det bliver aktuelt, siger Nikolaj Hoff, administrerende direktør i Nordic Solar Energy.

Fordobler selskabet størrelse
Mens solcellerne i Belgien næsten fordobler Nordic Solar Energys samlede investering i solparker, runder selskabet også 300 mio. kr. i markedsværdi ved udgangen af 2017.

Det svarer til en fordobling af den nuværende indskudte kapital fra aktionærerne.

Samlet blev der via kapitaludvidelser tilført selskabet 143 mio. kr. i 2017 fra aktionærerne, og selskabet udvidede i det forgangne år med 39 nye aktionærer.

Derudover har investorerne bidraget med 60 mio. kr. i mellemfinansiering.

- Gennem snart otte år har Nordic Solar Energy leveret et stabilt afkast og udbytte til aktionærerne. I år bliver afkastet på 10 procent, mens vi de sidste tre år i snit har leveret 8 procent. Vi ser en stigende interesse fra professionelle kapitalforvaltere og rådgivere, der anbefaler denne type investeringer til deres kunder, siger Ejvind Sandal, bestyrelsesformand i Nordic Solar Energy A/S.

Passer fint ind
Solparkerne i Belgien er en udvidelse af energiselskabets eksisterende ni solparker i Belgien og over 40 solparker i syv lande i Europa totalt set.

- Det er en stor transaktion, som vi har arbejdet på i tre måneder. Det er gået stærkt, og det vidner om, at når vi får et godt projekt ind, kan vi hurtigt omsætte muligheder til investeringer. Det har vi kompetencer, knowhow og kapital til, siger Nikolaj Hoff, der er administrerende direktør i Nordic Solar Energy.

De 24 MW, som er placeret på 26 tage i Flandern og omkring Bruxelles, øger den samlede energiproduktion i selskabets solparker til dét, der svarer til over 60.000 privatpersoners årlige elforbrug.

Det svarer til elforbruget i en større dansk provinsby som Kolding, Randers eller Horsens.

- Vi er i forvejen aktive i Belgien, så den nye portefølje passer fint ind. Der er noget administration forbundet med aftalen, men vi kender Belgien via den portefølje, vi købte i 2013, så vi har god indsigt i fx skatteregler og taglejeaftaler. Det betyder, at vi kender driftsomkostningerne meget præcist, samtidig med at vi opnår stordriftsfordele, når de nye projekter bliver en del af den samlede portefølje, siger Nikolaj Hoff.

Management-selskabet NSE Management, der står for den daglige drift af Nordic Solar Energy A/S, er vokset i takt med investeringerne. I dag tæller selskabet syv erfarne medarbejdere, og firmaet er flyttet til større lokaler i Hellerup.

 

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094