23948sdkhjf

Vestas investerer stort i USA

Det amerikanske marked udpeges som et af Vestas vigtigste nu og i fremtiden.
Vestas har i dag både forsknings- og udviklingskontorer samt fire fabrikker i den amerikanske stat Colorado, hvor man satser på endnu flere ansættelser.

- Der er nu stort set etableret en fuld produktionsenhed. Og der er ingen tvivl om, at den danske vindmølleproducent har fået en stærk lokal position i staten, siger analytiker fra ABG Sundal Collier, Stig Frederiksen, til Business.dk.

Næsten en tredjedel af produktionen findes i Colorado
De fire fabrikker i Colorado har kostet den danske vindgigant 1 mia. dollar, svarende til 5,6 mia. kr., og mere er på vej. Vestas gør nu klar til 1.700 nye ansættelseskontrakter i USA.

- Vi nærmer os en tredjedel af den samlede produktion, som befinder sig i Colorado, og der er ingen tvivl om, at Vestas på længere sigt skal vokse yderligere. Om det bliver i Colorado eller andre steder, er ikke helt sikkert. Men overordnet ønsker Vestas at være placeret i USA, der er et af de vigtigste markeder for koncernen i fremtiden, siger Stig Frederiksen.

Siden 1981 har Vestas solgt over 11.000 vindmøller til kunder i USA og Canada. Netop Colorados centrale placering i USA er vigtig for Vestas, som dog også udpeger andre faktorer i valget af placering af produktion i staten i Midtvesten.

- Vestas har placeret sig i Colorado, fordi staten er foran, når det drejer sig om vedvarende energi. Staten ligger centralt i USA, der er gode transportmuligheder, hvilket er med til at gøre tingene mere effektivt. Og så har Vestas samtidig mulighed for at bygge fabrikker, præcis hvor de gerne vil have dem, slår Stig Frederiksen fast.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125