23948sdkhjf

Haldor Topsøe bidrager til i verdens største biogasanlæg

Den danske virksomhed bidrager med methaniseringsprocessen, som anvendes i verdens største biogasanlæg.
Mindst 15 tankstationer i Gøteborg sælger i dag biogas. Fra 2012 vil hvad der bliver verdens største biogasanlæg, som opføres ved Gøteborg, levere gas til disse og forventeligt flere tankstationer.

Biogasanlægget forgasser affaldstræ i produktionen af syntetisk biomethan, som primært skal anvendes i transportsektoren. Her kommer dansk Haldor Topsøe ind i billedet, idet virksomheden bidrager med methaniseringsprocessen. En rolle man er stolt over og ser store muligheder i fremadrettet.

- Anlægget vil demonstrere bæredygtigheden i at omdanne affaldstræ til syntetisk naturgas. Vi er meget glade for at kunne levere vores tremp-teknologi til projektet, sagde Roberta Cenni, projectmanager i Topsøes Teknologidivision til Ing.dk

Transportsektoren er målgruppen
Göteborg Energi står bag det store anlæg kaldet Gothenburg Biomass Gasification Project. Byggeriet kommer til at foregå i etaper og indledes i 2011. Ved slutningen af første etape, som ventes færdiggjort i 2012 og koster én mia. svenske kroner, har anlægget en kapacitet på 20 MW og efter anden etape i 2016 tilføjes yderligere 80 MW.

Ved færdiggørelse kan 75.000 biler modtage biogas produceret på anlægget.

- I Sverige får vi flere og flere af de her biler. Der er incitamenter til at gå i en mere vedvarende retning. Naturgas og benzin er underlagt en højere skat, det er biomethan ikke, siger Åsa Burman, vicedirektør i Göteborg Energi.

Tilgængelig for alle
Gassen fra anlægget leveres via naturgasnettet, så på trods af, at målgruppen er de svenske bilister, vil alle i princippet kunne købe gassen.

- Vi tror, at efterspørgslen kommer fra transportsektoren, men siden gassen bliver leveret via gasnettet, kan det købes af hvem som helst, forklarer Åsa Burman.

Naturgasnettet kan anvendes til at transportere gassen, idet den i produktionen renses for tjære.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08