23948sdkhjf

Stor dansk ordre til Kamstrup

I fælles udbud har Sydfyns Elforsyning, Langelands Elforsyning, Galten Elværk og Svendborg Fjernvarme afsluttet en flerårig aftale om indførsel fjernaflæste intelligente el- og varmemålere.
Der er tale om i alt 69.000 energimålere, og såvel målere som systemer er fra den danske producent Kamstrup, som gennem årtier har leveret energimålere til danske hjem, og derfor er løsningen også optimeret til aflæsning af varme, el og vand i ét og samme system.

- Det har været afgørende for os, at målere og system er forberedt til det intelligente elnet og opfylder de tekniske krav, som er stillet af de danske myndigheder. Kamstrup tilbød den bedste løsning, både hvad angår etablering af systemet og driften de næste 15 år, så derfor faldt valget på dem, forklarer styregruppen for projektet hos de 4 energiselskaber.

Stabil løsning
Det nye system gør de fire energiselskaber i stand til at fjernaflæse forbrugsdata fra både el- og varmekunder i deres forsyningsområde på den økonomisk mest fordelagtige måde.

Styregruppen fra energiselskaberne fremhæver også den trådløse infrastruktur, som systemet bygger på, som en vigtig faktor for valget. Data hentes via radiokommunikation, som har vist sig at være en meget stabil kommunikationsform.

- Belært af andres erfaringer er det vigtigt at have en løsning, der yder stabilt, men også har en struktur, som tillader en fallback-løsning. Det har Kamstrups løsning, siger styregruppen.

I 2011 starter de 4 energiselskaber hver deres pilotprojekt i størrelsesordenen 500-1000 målere. Derefter starter den store udrulning, som løber over de næste 4-5 år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097