23948sdkhjf

Danske virksomheder skal være klar til det indiske marked

Det er tid til at rette blikket mod Indien, når vi taler om store markeder for eksport af energi og danske løsninger. Vi har tidligere kigget meget mod Kina, men Indien har fart på og bliver inden for en overskuelig fremtid verdens mest folkerige land.

De vækster, deres BNP stiger og behovet for ny energikapacitet følger med. Den indiske ambition er at bruge vedvarende energi, og der er stort fokus på at energieffektivisere, så den producerede energi rækker længst muligt.

Innovation Centre Denmark har udgivet rapporten Renewable Energy in India, der sætter fokus på Indiens ambitioner. Her nævnes blandt andet en national målsætning om, at Indien skal have 175 GW vedvarende energi installeret i 2022 fordelt på vindenergi, solenergi, biomasse og vandkraft. Herudover har 293 indiske og globale virksomheder forpligtet sig til i løbet af de næste 5 til 10 år at installere 266 GW vedvarende energi i Indien.

En del danske virksomheder er allerede involveret i den indiske vindindustri, som er verdens 4. største installerede vindmarked. Der har længe været gang i onshore vindindustrien, hvor danske virksomheder holder vindmøllerne kørende og yder service og opgradering. Med de indiske målsætninger bør der følge muligheder for flere danske virksomheder, der kan byde ind med teknologi og energieffektive løsninger.

Indien viser interesse for danske energiløsninger
Indien viser allerede stor interesse for det danske energimarked, hvilket kom til udtryk, da den indiske ambassadør i Danmark, Mr. Ajit Gupte var på rundtur hos en række danske energiaktører i starten af januar.

Den indiske ambassade havde udtrykt interesse for den danske vindindustri, og derfor henvendte ambassaden sig til House of Energy på baggrund af en henvisning fra State of Green.

Den indiske ambassadør har energi som et af sine særlige interesseområder og på sin rundtur fik han et indblik i dansk energiforskning samt en introduktion til dansk energiteknologi, da programmet bød på besøg hos Aalborg Universitet samt forsyningsselskaber, virksomheder og testcentre.

Døren er på klem
Nu er det op til de danske virksomheder at gribe muligheden for at træde ind på det indiske marked. Døren er på klem, og virksomhederne skal selv tage det næste skridt og åbne den.

Vi må ikke overse de store muligheder, der findes på det indiske marked. Indien har vist, at de gerne vil købe kompetencerne, hvor de er, og de danske virksomheder kan levere kompetencerne og de energieffektive løsninger.

Hos House of Energy venter vi spændte på, at politikerne lander en ambitiøs energiaftale der kan sikre, at store markeder som Indien stadig ser mod Danmark. Virksomhederne skal stå klar og gribe muligheden, og House of Energy står til rådighed og tilbyder vores kompetencer, når det indiske marked skal indtages.

Artiklen er en del af temaet Klumme.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078