23948sdkhjf

Scandimir slutter testfase to

Med et godt testresultat og en nominering til DenmarkBridge Award tegner fremtiden lys.

Virksomheden Scandimir Solar har i december 2017 afsluttet testfase to af sit solfangeranlæg Aurora, der er baseret på CSP-teknologien.

- Testen er foretaget på vores prototyper i Ringkøbing og Solrød. Vi har fulgt de to prototyper tæt hele efteråret og vinteren for at se, hvor langt hen på året, Aurora kan producere - og her har det vist sig, at Aurora, som forventeligt kan producere varme helt frem til den korteste dag på året, hvilket er helt unikt – for på trods af de færre timer i vinterhalvåret bliver det alligevel til noget, når der ganges op med enhederne i en full scale park, fortæller Carsten Boye Bisonnel.

Det betyder kort og godt, at solfanger-panelet kan producere varme hele året rundt – hvis solen skinner vel at mærke.

Optimering af effekt
Det ganske gode resultatet af efterårets test er Scandimir ikke kommet sovende til.

- Til optimering af Auroras produktionstimer i vinterhalvåret, samt til optimering af effekt pr. kvadratmeter grundareal, har vi i hele efteråret optimeret og finpudset Aurora-programmet, således at Aurora, version 2.0. nu kan klargøres til serieproduktion både med øget spejlareal – 25 procent større - samt endnu tidligere opstartstidspunkt, faktisk allerede ved 8 graders solhøjde, hvilket betyder større mulighed for at følge solen i længere tid, selv i de mørkeste måneder, fortæller Carsten Boye Bisonnel.

Testperioden har ikke kun budt på optimeringer på anlægget men også på justeringer af receiverenheden og optimering af absorberfunktionen.

Nomineret løsning
Efter en succesfuld testperiode er der dumpet endnu en appelsin ned i turbanen hos Carsten Boye Bisonnel og Scandimir.

Netværket DenmarkBridge har netop nomineret Scandimir til prisen DenmarkBridge Award 2018.

DenmarkBridge er etableret af A.P. Møller Mærsk, Danske Bank, Lego, Dansk Industri, Novo Nordisk og Vækstfonden og hylder hvert år virksomheder for at have det, de kalder et moonshot mindset. Her hædres virksomheder for deres ambitoner inden for forandring, innovation og ny teknologi.

Carsten Boye Bisonnel er umådelig stolt af og taknemmelig for nomineringen.

- Det er fantastisk at opleve, når et enestående samarbejde lykkes, og at udviklingen af Aurora CSP nu også værdsættes med en så unik nominering, siger han og sender en tak til Solrød Fjernvarmeværk og Ringkøbing Fjernvarmeværk, der har lagt hus til testen af Scandimirs prototyper, og ABB og Rambøll, der har været inde over udviklingen af de forskellige komponenter.

Vinderen af DenmarkBridge Award bliver kåret den 1. maj 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078