23948sdkhjf

Gratis elbiler i Herning

ChoosEV og Herning Kommune har indgået en aftale om deltagelse i projektet Test-en-elbil.
D. 1. januar indtrådte Herning Kommune i projektet test-en-elbil. Det betyder, at herningensere de næste to år får mulighed for i tre måneder at låne en af de 10 elbil, ChoosEV stiller gratis til rådighed.

I alt 80 familier i og omkring Herning vil blive udvalgt til at teste bilerne. Formålet er at indsamle viden og oplevelser med elbiler hos et bredt udsnit af borgere, herunder børnefamilier, par, enlige og bofællesskaber, unge som gamle, så undervejs skal testpiloterne udfylde spørgeskemaer om erfaringer med elbilen.

- Herning Kommune har miljø- og klimaområdet i fokus. Vi ved, at fremtidens transport vil ændre sig til gavn for miljøet. Projektet skal være med til at afmystificere elbilerne. For øjeblikket undersøger vi også, hvad der skal til for at kommunens infrastruktur kan rumme elbiler. Vi forudser en positiv synergi imellem projekterne, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Finn Stengel Pedersen.

Sponsorater finansierer testen
Projektet skal finansieres via sponsorater fra lokale virksomheder. Sponsorvirksomhederne får ifølge klimakoordinator i Herning Kommune, Trine Bjørn Olsen, en enestående mulighed for markere deres klimaengagement ved at få del i den synlighed, de 10 reklamedekorerede elbiler vil skabe i lokalområdet. Samtidig får de adgang til værdifuld viden om elbiler.

Test-en-elbil er Europas største test af elbiler , som i alt omfatter 29 deltagende kommuner. I de deltagende kommuner giver projektet i alt 2.400 familier mulighed for at låne en elbil i en tremåneders periode.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11