23948sdkhjf

Trekantsområdet satser på design

Design2innovate er navnet på en ny satsning, der skal skabe vækst hos virksomhederne i Trekantsområdet. Projektet har et budget på 52 mio. kroner.
Dansk design er anerkendt i udlandet, og netop design skal hjælpe danske virksomheder til øget vækst og større afsætning på eksportmarkederne.

Analyser viser, at de danske virksomheder, der anvender design, har ca. 20 % større vækst og højere eksportandel, end virksomheder der ikke anvender design.

Derfor har bl.a. Vækstforum i Region Syddanmark nu besluttet at støtte satsningen Design2innovate, hvor et samlet budget på 52 mio. kroner skal udbrede anvendelsen af design i de danske virksomheder i løbet af de næste fire år.

Sætter en ambitiøs dagsorden
Målet er at få flere ansatte i virksomhederne til at kende og bruge designmetoder. Konkret er det planen at etablere efteruddannelse på Designskolen i Kolding og klyngeinitiativer blandt virksomheder.

Desuden skal der skal fokus på internationalisering og opbygges et solidt videngrundlag, som det videre arbejde kan baseres på:

- Vækstforum har valgt at støtte et visionært initiativ, der bygger på det potentiale, der er i Trekantområdet med hensyn til design, og som sætter en ambitiøs dagsorden med mål om at udvikle det til gavn for hele Danmarks erhvervsliv, siger Carl Holst, formand for Vækstforum i Region Syddanmark.

Til gavn for hele Danmark
Design2innovate bygger på en bred regional forankring. Initiativet er derfor også tiltænkt en rolle i forhold til at samle og koordinere de designprojekter, der allerede er i gang.

Det vigtigste bliver dog at skabe rammerne for nye aktiviteter:

- Samarbejdet mellem private virksomheder, offentlige institutioner og uddannelserne via Trekantområdets Innovationsforum har igen vist sin værdi. Designprojektet som nu via Vækstforum er bevilget en støtte på 36 mio. kroner vil forhåbentligt komme hele Danmark til gode. Projektet kan tiltrække både virksomheder og top-kompetencer fra udlandet til hele landet, vurderer Hans Erik Brønserud, der er formand for Trekantområdets Innovationsforum.

Fakta om projektet
Design2innovate støttes med i alt 36 mio. kr. fra EU og Region Syddanmark. DesignCity Vest bidrager med 3 mio. kroner, mens Lego og Dong Energy hver støtter initiativet med 1,5 mio.kr over de 4 år, som projektet løber.

Herudover vil en lang række virksomheder og uddannelsesinstitutioner bidrage med arbejdstid til at realisere projektet. Det samlede budget for satsningen er 52 mio. kroner.

Bag ansøgningen står Designskolen i Kolding, SDU, Dansk Designcenter og IBC samt en lang række større virksomheder; herunder Lego, Dong, Georg Jensen Damaskvæveriet, Fiberline og Rambøll.

Trekantområdets Innovationsforum har koordineret og været pennefører på ansøgningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143